Omega-tilkkupinta! tikattu!

Aloitan uneliaan oloisella kuvalla, sillä blogini on uinunut miltei kuukauden. Blogin jähmettyneisyys johtuu muun elämäni kuvioista, ei muusta!
Tässä tuli suunnilleen juonipaljastus heti ensimmäisessä kuvassa – toki osasitte sitä odottaa, jos luitte kirjoituksen otsikon. 

Mennään kuitenkin ajassa hieman taaksepäin. Tietenkin mallailin valmistuneita blokkeja keskenään aina kun oli muutama uusi taas käsillä. Tätä kuvaa katsoessani harmittelen vähän, että asettelin blokit järjestykseen enkä sallinut värien virrata vapaasti. Kuvassa on niin ihana väritys!
No, kangistuin normaaleihin kaavoihini ja ladoin blokit jokseenkin värijärjestykseen. Melko hyvä taktiikka sekin on, eivätkä kaikki värit ole toistensa kanssa kimpassa näinkään:
Esimerkiksi keltaisia ja violetihtavia alueita on siellä täällä.
Sommitteluseinä ei ollut vielä käytössäni, kun rakensin Omega-tilkkublokeista pintaa. Kyykin ja konttailin lattialla. Silloin ei tee mieli kokeilla useita erilaisia asetelmia, vaan riittävän hyvä saa luvan kelvata.

Ehdin saada työn tikatuksi juuri ennen kuin luottotikkaamoni Töölön Tilkkupaja lähti syystauolle. Tällaisesta asennosta tapasin vastatikatun työni Tilkkupajassa:
Tikattu tilkkupinta on vielä paljon kivampi kuin pinta oli pelkältään.

Omega-tilkkublokkeja oli mahtavan hauska rakennella jäännöspaloista eli resursseista ja myös varaston isommista kankaista! Kaikkein kivointa oli, kun olin malttanut leikata monta neliötä eri kankaista ja kun myös erilaisia kolmio-neliöitä oli kasa. Sommittelin yhden blokin kerrallaan. Toisissa oli yhtä väriä, toisissa kahta ja kolmansissa oli vähän kaikkia värejä.

Jos sinäkin haluaisit ommella Omega-blokeista tilkkupeiton, löydät kirjoittamani englanninkielisen väritysohjeen Tilkkunen-verkkokaupasta! Täältä: https://tilkkunen.com/products/omega-blokin-varitysohje 

Väritysohje on englanninkielinen ja siinä on mukana blokkikaavio mittoineen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

valmis! Omega-tilkkupeitto.