kahdenlaisia blokkeja tekeillä.

Laskin juuri äsken, että olen ommellut uusinta tilkkupintaani varten jo 27 Supernova-blokkia. Jos olen laskenut oikein (mikä ei ole niin todennäköistä kuin äkkiä ehkä luulisi), tarvitsen enää kolme, jotta voin koota tilkkupinnan. Toivon, että Soile Töölön Tilkkupajasta ehtii vielä tikata uusimman työni ennen ulkomaille lähtöään. 


Viimeisimmät blokit eivät ole tässä kuvassa niin edukseen kuin ne voisivat olla, mutta Kissa ehkä pelastaa tilanteen!x Sen sijaan seuraava on yksi mieluisimmista blokeistani:


Tämä seuraava puolestaan näytti valmistusvaiheessa onnettomalta – lähinnä kulmissa näkyvän pikkuruutuisen kankaan takia, se kun oli jotenkin tylsän oloinen. Valmistuttuaan se sai täyden hyväksyntäni. Hyvä blokki!


Toisinaan olen suunnitellut blokin värit näin:
 

Olen ensin leikannut neliöt keskimmäiseen ysiblokkiin ja sen jälkeen tuonut tilkkuja tai kangasnyyttejä neliöiden lähelle nähdäkseni, millaisen yleisvaikutelman ne luovat.

Näin suunnittelemani blokki oli valmistuttuaan tällainen:Värit ovat kyllä kivat, mutta vaaleanvihreäkuvioisen kankaan asettelussa epäonnistuin täysin. Olin katsovinani, että kaikki palat ovat samaan suuntaan, mutta eivät ne olleet. Eivät ensimmäisellä eivätkä toisellakaan ompelukerralla. Kun olin siis ommellut osan paloista vääriin kohtiin jo kahdesti, päätin tyytyä tulokseen. Ei tullut täydellistä tästäkään blokista!

Samaiset vihreät palat eivät ole seuraavassakaan blokissa kaikki samoin päin:
 


Lisäksi huomasin vasta valmiista blokista, että keskimmäisessä ysiblokissa yhden neliön raidat kulkevat eri suuntaan kuin muissa. Huoh.

Vielä pari juttua.

Muistatteko vielä, että leikkelen ja ompelen minipieniä neliöitä neljän palan blokeiksi? Joista on tulossa jonain päivänä iso peitto? Esimerkiksi tässä blogikirjoituksessa olen esitellyt valmiita pikkublokkejani.

No, projekti on ollut pankolla jonkin aikaa – se on ollut helppo jättää kesken, koska tajusin siirtää valmiit pikkublokit sadan kappaleen erissä pakastepusseihin. Blokkien laskeminen on helpompaa, kun ei tarvitse laskea kuin pussit. Keskeneräisen erän säilytän eri rasiassa ja pienet irtoneliöt toisessa rasiassa.

Palasin kuitenkin takaisin projektin pariin tässä taannoin viikonloppuna, kun meidän Instagram-quilting-ryhmällä oli virtuaaliset tilkkulanit! Istuimme kukin ompelupöydän ja älylaitteen/tietokoneen ääressä jutellen ja yhdessä tilkkuillen. Hyvin sekin sujui, vaikka kivampaa olisi tietenkin ollut tavata reaalimaailmassa.

En ruvennut ompelemaan, vaan leikkasin. Tässä tulos: yli 200 pikkuneliötä peittoprojektiini.
 

Tänä viikonloppuna puolestaan kävin kaupassa ostamassa laadukkaampia ompelulankoja (ja vähemmän laadukasta Moon-lankaa myös). Käytän suurimman osan tilkkublokkien ompelemiseen, mutta hankin myös muutamia kirkkaampia värejä, joilla voin päällitikata pussukan vetoketjureunat.


Hyvää alkanutta tilkkusyksyä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.