lomaterveiset!

Olen ollut ”matkalla jossain Itä-Suomessa,” kuten ennen vanhaan radiossa sanottiin kuulutettaessa ihmisiä, joita ei muuten pystytty tavoittamaan. Kävin perheen kanssa Joensuussa, Savonlinnassa ja Imatralla. Savonlinnassa tutustuimme tervahöyry Mikkoon, jonka liput liehuivat tuona päivänä kauniisti: 
Kotiuduttuani mietin Economy-blokkejani ja minua kyllästytti. Siirryin pohtimaan mahdollista seuraavaa projektia, identifioin kolme mahdollista ja päädyin kokeilemaan Supernova-blokkia 2,5 tuuman neliöistä ja kolmio-neliöistä ommeltuna.

Lee A. Heinrich Freshlypieced-blogista julkaisi Supernova-ohjeensa vuonna 2011. Hänen projektissaan käytetään kolmen tuuman levyisiä kaitaleita, mutta minä ompelen omat blokkini pienemmiksi.

Teen usein muistiinpanoja paksuun ruutuvihkoon, ja aika ajoin muistiinpanoistani on hyötyä. Niin nytkin. Käytin saman kokoisia neliöitä ja kolmio-neliöitä ommellessani blokkeja ”Enemmän on enemmän” -tilkkupeittooni, ja olin merkinnyt muistiin leikanneeni kolmio-neliöitä varten aloitusneliöt senttimetrimitoin: leikkasin 7,5 cm:n neliöitä. Tuumamittoina neliöt olisivat olleet niin oudon kokoisia leikata, että tiesin varmasti mokaavani monta kertaa. Pystyn juuri ja juuri leikkaamaan 7,5 cm:n mitoin!x 

En katsonut ompeluohjeita verkkosivulta, vaan katsoin vain kuvia. Päätin ommella ensiksi kivan nine-patchin keskelle. Siinä käyttämieni värien mukaan valitsin seuraavat värit. Tässä kohdassa huomasin tarvitsevani vielä yhtä väriä neliöt.
Valitsin puuttuviin neliöihin upouutta Kaffe Fassett Collectiven kangasta:
Seuraavaan blokkiin päätin käyttää pari kuosia äskeisestä blokista. Otin mukaan pari kirjavaa kangasta ja pari yksivärisempää. Tässä blokki näyttää valmistuvan tyylikkäästi: 
Ompelin kuitenkin yhdet kolmio-neliöt väärin ja jouduin purkamaan saumoja.
Kokosin saman tien vielä yhden blokin:
Ja nyt olen hyvää vauhtia valmistamassa jo neljättä Supernova-blokkia:
Kyllä kannatti ottaa esille vaihtoehtoinen projekti! Olen jälleen erittäin innostunut! Ja hetken kuluttua Economy-blokitkin alkavat taas tuntua kiinnostavammilta.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Eilen en löytänyt tätä julkaisua, vaikka olit laittanut Tilkusta asiaa ryhmään. Tänään käytin uutta bloggeria. Se ei pienentänyt kuvia entiseen malliin, vaan itse piti napsutella kuvat miinustamalla palstaan sopiviksi. Sinunkin blogisi on muuttunut hankalemmaksi. Ennen voi lukea etusivun suoraan, mutta nyt täytyy klikata se aktiiviseksi. Supernova on kiva malli.
Tilkunviilaaja sanoi…
Hei, Kvilttaaja! Et ole ainoa, joka ihmettelee uutta bloggeria. Sille vain ei voi mitään. Minulla kuvat näkyvät palstaan sopivina, mutta jos tulee Tilkunviilaajan pääsivulle, pitää kyllä valita "lue lisää". Supernova on kiva malli, ja tosi paljon helpompi valmistaa kuin ommella pieniä kolmioita neliön sivuille. Kohtahan minun Supernova-tilkkupintani on jo valmis, mutta Economy-blokeista rakentuva pinta ei ole kuin 66-prosenttisesti valmis...
Illirilli sanoi…
Olet taas löytänyt tosi kivan blokin. Ja mielenkiintoista jälkeä tulee. Pakko kokeilla blokkia jossain vaiheessa.
Minäkin rakastan ruutuvihkoja!
Tilkkureppu sanoi…
Tämä on kiva blokki, tykkään! Olet löytänyt kauniit kankaat siihen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.