idea isokuvioisille kankaille.

Kuten jo aikaisemmin kerroin, kohdalleni mätkähti onnea niin paljon, että saatoin ostaa pinon Tula Pinkin suunnittelemia Pinkerville-sarjan kangasfättäreitä. Sarjan erityisin ja ehkä hienoin kuosi esittää yksisarvisia, ja pinossa oli kolmea eri sävyistä kangasta sitä kuosia.

Ongelma – Yksisarvinen on painettu kankaaseen isona, joten tavanomaiset tilkkublokkimallit pilkkoisivat sen pahasti. Mikä neuvoksi? Edes ”Neliö ja sen varjo” -blokin isoin neliö ei ollut tarpeeksi iso.

Ratkaisu – En edes yrittänyt sovittaa yksisarvista tilkkublokin osaksi, vaan päätin leikata kankaasta neliön, jota kohtelisin kuin se olisi oma tilkkublokkinsa. Tilkkupinnasta suurin osa olisi blokkeja, mutta siellä täällä olisi blokin sijaan pelkkä kangasneliö. Suunnilleen näin:


Paitsi ettei yksisarvisneliöitä ole kuin muutama. Niitä ei riitä aivan joka toiseksi tilkkupintaan. Ne täytyy asetella pintaan harvakseltaan, vähän tähän tapaan:


Toisaalta yksisarvisneliöitä tosiaankin on, eli tilkkupinta ei lopullisessa muodossaan tule näyttämään ihan tällaiseltakaan:


Kyselin jo Instagram-kanavassani nimiehdotusta kehittämälleni blokille – neljä neliötä, joiden välissä on ohut välikaitale ja joiden sisällä on toinen neliö. Ehdottakaa tekin tälle nimeä! Tai ehkä joku on jo keksinyt blokkini (varmasti onkin) ja antanut sille nimen, jolloin voitte valistaa minua.

Kysymys kuuluu siis: Mikä voisi olla uuden blokkini nimi?

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Nimen keksiminen oli tässä tapauksessa äärettömän helppoa: Käpylä. Pieniä tontteja, joilla on yksittäisiä taloja ja välissä kapeita katuja. Ja varsinkin, kun blokin kehittäjä asuu siellä. Kirjavaista kankaista tehdyt puutarhat vahvistavat vielä asiaa.
Tilkkureppu sanoi…
Kivan blokin olet kehitellyt, tulee taas niin ihanan värikäs peitto!
Olen niin huono keksimään nimiä, mutta voisin ehdottaa nimeksi "In The Garden"
Sinikka sanoi…
Hirsimökin ikkuna.
Helena sanoi…
Kurkkaa tallin ikkunasta. Siellähän yksisarvinen asustaa.
Marle sanoi…
Kvilttaajalla on loistoehdotus nimeksi! Ei tule mieleen mitään parempaa ja perustelutkin ihan paikallaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.