ompele tilkkublokki ”neliö ja sen varjo”

* Sivua on muokattu 2.8.2022 - tässä annettu, yksinkertainen ohje on korvattu viittauksella kaupalliseen Tilkunviilaaja-ohjeeseen. * 

"Neliö ja sen varjo" -blokki on uudelta nimeltään Talisman. Se on helppo ommella, sillä siinä ei ole yhtään kohdistettavaa saumaa. Blokin neliö on mitoitettu sopivan kokoiseksi, että isokuvioinenkin kangas on siinä edukseen.

Voit ostaa englanninkielisen ohjeen ja kaavan Tilkkunen-kaupasta, täältä:

Valmiin blokin koko on 6,5" x 6,5" saumanvaroineen.


Ompelin ”neliö ja sen varjo” –blokeista tällaisen tilkkupinnan:


Yhdellä tilkkublokilla nimittäin ei tee mitään, varsinkin kun se on näin yksinkertainen. Näitä täytyy ommella monta, ja silloin ei kannata erikseen leikata yhteen blokkiin tulevia harmaita ja valkoisia paloja. Talisman-kaava sisältää tähän liittyvän oikopolkuohjeen. Osta kaava täältä:

Blokit asettuvat tilkkupintaan mielenkiintoisesti kärjelleen. Talisman-kaavasta löydät ohjeen pinnan kokoamiseen ja täydentävien reunakolmioiden leikkaamiseen niin, ettei tilkkupinnan ulkokehälle osu täysvinoon leikattuja reunoja. 

Jos haluat toteuttaa tilkkupinnan, jonka värikkäiden neliöiden ”varjot” ovat alareunassa tummia ja vaalenevat yläreunaa kohti, tarvitset ainakin neljää harmaata kangasta: tummaa, keskitummaa, keskivaaleaa ja vaaleinta.

Talisman-kaavan julkaisusta kertovassa kirjoituksessa on kuvia erilaisista tilkkupinnoista, jotka kaikki on toteutettu kaavaa käyttäen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.