Talisman-tilkkupeiton kaava julkaistu!

Tilkunviilaajan toinen tilkkublokki- ja tilkkupeitto-ohje – Talisman – on nyt julkaistu!
Talisman-tilkkublokki tuo esiin kuviokankaittesi kauneuden. Voit valita eri kankaan vaikka jokaiseen katseenvangitsijaneliöön, eikä tilkkupinta silti näytä sekavalta. Kun käytät blokin ”varjo-osuuksiin” eri sävyisiä harmaita, valmiiseen tilkkupintaan muodostuu hauska kolmiulotteinen efekti.

Katseenvangitsijaneliö on kooltaan 5” x 5” eli valmiiksi leikatun charm pack -neliön kokoinen. Blokin koko saumanvaroineen on 6-1/2” x 6-1/2” (valmis koko 6” x 6”). 

Blokki on helppo ommella, mutta tilkkupinnasta tulee silti näyttävä, sillä blokit ommellaan pinnaksi ”kärjelleen”. Oma Talisman-tilkkupeittoni näyttää tältä:
Jos haluat ommella oman Talisman-tilkkupeittoversiosi, voit ostaa ohjeen ja kaavan Tilkkunen-kaupasta, täältä: 


 Tilkunviilaajan laatimassa englanninkielisessä kaavassa on kahdeksan sivua, joilta löydät yksityiskohtaiset leikkuu- ja ompeluohjeet kuvineen. Ohjeessa käytetään tuumamittoja.

Mukana on kangasmenekkiarvio 158 blokista ja pinnan täydentävistä kolmioista ommeltavan tilkkupinnan toteutukselle.

Blokki on nopea ommella, ja ohje sopii myös aloittelevalle tilkkuilijalle, kunhan ompelun perusasiat ovat hallussa. Kokeneempi tilkkuilija arvostaa ehkä sitä, että saa käyttää lukuisia eri kankaita varastostaan.
Kaavan on testannut riippumaton ryhmä tilkkuharrastajia eri maista. He keksivät monta eri muunnelmaa Talisman-blokin teemasta. Katsokaa vaikka!

Pyysin testaajia ompelemaan blokeista vähintään tyynynpäällisen kokoisen tilkkupinnan, jotta he saisivat käsityksen myös reuna- ja kulmakolmioiden leikkaamisesta ja ompelemisesta. Ohjeistan kaavalla nimittäin, miten kolmiot kannattaa leikata, jotta tilkkupinnan reunoihin ei päädy täysvinoon leikattuja paloja. (Silloin pinnan reunat eivät veny niin helposti, ja tikkaaminen on helpompaa.)

@ogginelle ompelikin tilkkupinnastaan tyynynpäällisen. Hän valitsi katseenvangitsijaneliöihin herkkiä kuviokankaita, jotka taisivat olla vintage-lakanoista peräisin.
@a.sewcrazy ompeli Talisman-kaavalla vauvanpeiton. Minusta tuntuu, että hän käytti katseenvangitsijaneliöihin vain yhtä kuviokangasta. Toimii!
@fabraholicquilts valitsi mielenkiintoisesti keltaisen sävyn blokkeihinsa:
@derifarmquilts ompeli kokonaisen tilkkupeittopinnan! Hänen värikkäät blokkinsa vaalenevat sulavasti alhaalta ylöspäin.
Myös @mcindoodle ompeli kokonaisen tilkkupeittopinnan, josta kuvassa näkyy osa. Silti näkee selvästi, että hänen neliönsä ovat eri tavalla värikkäitä kuin esimerkiksi derifarmquiltsin tai minun!
@hokeann sai kivan idean: hän valitsi katseenvangitsijaneliöihin pilkulliset kankaat. Hän kertoi minulle aikovansa vielä tehdä kokonaisen tilkkupeiton, jossa neliöt ovat pilkullisia.
Myös @scohon103 ompeli niin monta blokkia, että sai ommelluksi niistä tilkkupeiton. Hän on jo tikkauttanut työnsä – vain reunakantti puuttuu!
En aivan näe, millaisen tikkauskuvion hän valitsi peittoonsa, mutta minun Talisman-tilkkupeittoni sai ylleen vähän liekkejä tai sipuleita muistuttavat kuviot, tekijänä tietenkin taitava Soile Töölön Tilkkupajasta. 


Muistutan vielä, että voit ostaa Talisman-tilkkupeiton ohjeen ja kaavan Tilkkunen-kaupasta. Tässä suora linkki tilaussivulle: 


Kaava on kätevästi pdf-muotoinen, eli et joudu odottamaan postin tuomaa paperikaavaa!

Jos ompelet ohjeellani tilkkupeiton, siitä tulee kooltaan noin 168 cm x 230 cm (67” x 90”).

Valitsin Talisman-tilkkupeittoni takakappaleeksi Kaffe Fassettin tuplaleveän kuviokankaan.
Tässä vielä yksi kuva peitostani. Siitä tuli tosi kiva, vaikka sen itse sanonkin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.