tyynynpäällinen, jossa heksagoneja – Huippu.

Viime vuoden kesähuvilalomallani tein English Paper Piecing –tekniikalla monenmoista – esimerkiksi määrättömän määrän heksagoneja (tai kuusikulmioita). Kotiuduttuani päätin käyttää osan niistä tyynynpäälliseen tai vastaavaan, ja päätin myös, että käyttäisin niitä jännittävällä tavalla eli kiinnitettyinä kankaaseen vähän irti toisistaan.

Heksagonien sommitteleminen tasaisin välimatkoin ja irti toisistaan oli yllättävän vaikeaa. Minulla ei tietenkään ollut erikoisvälineitä – siis liimaa – joten ähräsin nuppineulojen kanssa pitkät tovit. Sommitelmastani ei tullutkaan täydellinen, ja siksi päätin kuitenkin kannustavuuden nimissä antaa valmiille työlleni nimen Huippu. Tässä siis Huippu-tyynynpäällinen, jonka pintaan olen applikoinut heksagoneja.


Tyynynpäällisen sisälle mahtuu 50 cm x 50 cm sisätyyny.


Koska heksagonien asettelu ei onnistunut täydellisesti, myös tikkausten tekeminen tasaisiksi oli mahdotonta, kuten kuvailen tässä blogikirjoituksessani marraskuulta 2017. Totean silti, että ”close enough is good enough”.

Tyynynpäällisen takakappale on leikattu Miehen käytöstä poistamasta paidasta. En joudu ompelemaan vetoketjua tai nappilistaa, kun käytän paidan nappilistan sellaisenaan! (Tämä osuus on aitoa huippujuttua ja oikeuttaa osaltaan tyynynpäällisen nimivalintaa.)


Uusi tyynynpäällinen on todella tervetullut sängylle koristeeksi. Nykyiset tyynyt ovat edelleen mallia ”litteä ja lepru”. Heivaan ne yksi kerrallaan mäkeen ja toteutan tilalle kunnolla pulleita malleja.


Huippu-tyynypäällistä ommellessani huomasin, etten lainkaan pidä tällaisten isojen kappaleiden mittaamisesta ja ompelemisesta. Tein kaiken vähimmällä mahdollisella vaivalla ja nopeasti, eivätkä nurjalle jäävät osuudet kestäisikään lähempää tarkastelua. Siis niin huolettomasti ja holtittomasti ompelin!

Kärsivällisyyteni riittää vain pienten blokkien leikkaamiseen ja ompelemiseen siististi. Ihme juttu!

Kommentit

Tiina sanoi…
Tama on kylla huippu! Mina ompelen sisapuolet saumurilla jotta varmasti olisi nopeaa...
Tilkunviilaaja sanoi…
Saumuri olisi ollut just hyvä työkalu, mutta jouduin luopumaan saumuristani reilu vuosi sitten. Se oli jähmettynyt korjauskelvottomaksi, kun en 10 vuoteen ommellut sillä lainkaan.
Marle sanoi…
Mietin, että mihin minun tuolla tekniikalla tekemä tyynynpäälinen on joutunut. Kas vain, sehän on seinällä, koska en sitten tehnytkään siitä tyynyä, vaan pienen seinätekstiilin. Minusta tämä on raikas tapa käyttää heksagoneja.
Tilkkureppu sanoi…
Superhuippu tyynynpäällinen ja raikkaan näköinen, kiva ja tykkään!
Tilkunviilaaja sanoi…
Tykkään itsekin siitä, että kuusikulmioilla on ”kehykset”. Mutta yllättävän työlästä oli tehdä näinkin pieni!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Olen itsekin tyytyväinen. Varsinkin siihen, että sain tämän valmiiksi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.