ensimmäinen katoava nine-patchini.

Sain ystävältäni joululahjaksi paketin 5-tuumaisia kangasneliöitä, jotka edustivat minulle täysin vierasta värimaailmaa. Päätin ottaa ne kohtalon minulle osoittamana haasteena ja etsin omista kankaistani kuoseja, jotka voisivat sointua paketin kankaisiin, mutta jotka kääntäisivät sävyjä hieman minulle ominaisemmiksi. Pitkään pohdittuani päätin toteuttaa neliöistäni katoavan nine-patch –tilkkublokin. Toteutus on perin yksinkertainen – ensin ommellaan tavallinen nine-patch-blokki:


Kun blokki on hyvin silitetty, se leikataan keskeltä halki ja toisen kerran keskeltä halki.


Syntyneet palat ommellaan takaisin yhteen, kunhan paloja on sopivasti käännetty eri asentoihin. Minä valitsin tavan, jossa kahta kulmittaista palaa käännetään kumpaakin 180 astetta.

Kas näin - nine-patch on hävinnyt näkymättömiin ja tilalla on monimutkaiselta näyttävä tilkkublokki, joka oli kuitenkin erittäin helppo leikata ja ommella:


Tiedän, että tällainen värimaailma on monen tilkkuilijan mieleen, mutta minä en saa näihin tuntumaa.


Olen ommellut jo viisi blokkia, ja tällaiselta ne näyttävät yhdessä:


En tiedä, viitsinkö edes ommella loppuja neliöitä tällaisiksi blokeiksi. Tilkkupinta näyttää kovin sekavalta! Ehkä käytän nämä jonkun toisen tilkkutyön taustakappaleeseen. Tyynynpäällisenkin näistä voisi ehkä ommella. Mutta että ompelisin mitään näyttävämpää: eeeei, en minä.

Kompastuin siis kohtalon minulle heittämään haasteeseen jo alkumetreillä, mutta ei se mitään! Ehkä jo seuraava projektini tuottaa taas tulosta.

Kommentit

Päivityksiä sanoi…
Toihan täytyy testata! Kuten totesit: yksinkertaisesti saa näyttävää aikaan :)
Kvilttaaja sanoi…
Nuo pikatekniikat tuovat yllätyksiä, kun on tottunut sommittelemaan itse oman maun mukaan. Kuten aiemmin sanoin: Elämä on lyhyt. Kannattaa keskittyä oman maun mukaisiin juttuihin. Tosin yksivärisistä kankaista tekemäsi seinävaate onnistui hienosti, vaikka käytät yleens printtikankaita.
*VEKKI* sanoi…
Jännän näköinen tuo blokki, eli sen osaisin minäkin varmaan tehdä. Todellakin tuo värimaailma ei minulle tuo mieleen Tilkunviilaajaa, mutta kaunistahan tuosta syntyy silti.
Sinikka sanoi…
Blokki on kiva, mutta ymmärrän kyllä tuskasi värien kanssa. Yksi ratkaisu olisi tehdä se valmiiksi ja sitten heittää valmis työ mieliväripataan. Mitähän mahtaisi syntyä?
Birthe Marie sanoi…
Your blocks are very nice. Great colors, and it's nice to sew disappearing nine patch. :-)
A sanoi…
Aika kiva. Tuota tekee mieli kokeilla. Värien ja kuvioiden kanssa vaan täytyy olla aika tarkkana :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

valmis! Omega-tilkkupeitto.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.