plussan puolella.

(Hahhah, montakohan plus-aiheista sanontaa keksin vielä sinä aikana, kun ompelen plus-kuvioisia tilkkublokkeja?) Tänä aamuna oli syksyisen kirpeää, mutta lämpötila oli selvästi plussan puolella: melkein seitsemän astetta oli siinä seitsemän aikaan aamulla. Kuvasin kuitenkin nämä neljä plus-kuvioista tilkkublokkia eilen illalla varmasti lämpimämmässä ilmassa:


Plus-kuvioiset tilkkublokit on erittäin helppo ommella. Sommittelen blokkiin tulevat neliöt ja sen yhden suorakaiteen valmiiksi kokonaisuudeksi ja sen jälkeen ompelen paloista kolme riviä. Silitän ja sitten ompelen rivit allekkain yhteen. Silitän, ja plus-merkkinen tilkkublokki on valmis.

Nyt kun ihanassa Husqvarna Viking Sapphire 960q –ompelukoneessani on mahdollista ommella vapaata konetikkausta ilman paininjalan ja –varren vaihtamista, minun on helppo ruveta koristetikkailemaan milloin vain! Minun ei tarvitse motivoitua ruuvailemaan kiinnitysruuveja irti ja kiinni, vaan painan vain elektronista nappia. Hihhei!

Ommellessani tällä uudella tavalla kaipaan kyllä vieteröityä paininjalkaa, sillä siinä oli jotenkin mukavampi tikkaustuntu, mutta vapaaseen konetikkaukseen siirtyminen on niin ylivoimaisen helppoa, että etu ylittää pienen menetyksentunteenkin.

Konetikkasin siis tilkkupussukkaa varten kokoamaani turkoosi-punayhdistelmäistä tilkkupintaa:


Aloitin ensin helpoilla silmukoilla, turkoosilla langalla turkooseihin kangasosuuksiin. Sitten rohkaistuin ottamaan esiin aika vaalean vaaleanpunaisen langan, jolla tikkasin sydänkuvioita sinne, tänne.


Kuvassa ei kovin hyvin näy, mutta osa vaaleanpunaisista tikkauksista osuu turkooseille osuuksille. Miten rohkeaa minulta!

Olen edelleen sitä mieltä, että olen koonnut onnistuneempiakin tilkkupintoja. Jotenkin tämä turkoosi ja punainen ovat liian erilaiset, liian huomioväriset yhdessä. Onneksi en ruvennut tekemään näistä kankaista tilkkupeittoa! Tilkkupussukassa huomiovärisyys vielä menettelee, mutta näin ärhäkän väristä tilkkupeittoa olisi varmasti mahdoton sovittaa kenenkään kotiin asumaan.

Kommentit

Schulz Family sanoi…
i love plus quilts. This is looking good so far
Perhoneito sanoi…
Minä taas olen sitä mieltä, että mitä epämääräisempi väriyhdistelmä, sitä paremmin se sopii mihin vaan. Tai no ehkä meille, kun täältä löytyy jo kaikkia värejä.
Ihana tilkkupinta tää turkoosi-punainen, rakastan rohkeita värejä!!
Tilkku & Tilkku sanoi…
Hyvältä näyttää plussasi, samoin kuin pussukkapinnan tikkaus. Hyvin sopisi mielestäni turkoosi-pinkki peitoksi, on niin pirteän värikästä.
Poutapilvi sanoi…
Saat sen plussien ompelun kuulostamaan niin helpolta. Pussukkapinta näyttää hyvältä ja mielenkiintoiselta.
Tiina sanoi…
Meille sopii punainen ja turkoosi :-) Tämä yhdistelmä on mulle jotenkin täysin vastustamaton. Näin ei kyllä aina ole ollut en ole mistään sinisestä pitänyt, mutta nyt on tuo turkoosi kyllä iskenyt.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.