sunnuntai 1. syyskuuta 2013

juonipaljastus syyskuun kunniaksi.

Tilkunviilaajan syyskuun 2013 kalenterikuvassa on ”Ruoho on vihreämpää” –tilkkupeitto:


Valmiista Ruoho on vihreämpää –tilkkupeitostani bloggasin tässä viime vuoden postauksessa.

Matk Inspiroiduin tämän peiton tekoon kuvasta, jossa kuviota luonnehdittiin sanalla ”garden fence”. Nyttemmin olen älynnyt, että sana ja myös siis tilkkupeiton kuvio viittaa puutarha-aitaan. Minä sen sijaan ymmärsin asian ensin ihan väärin. Luulin, että kuvio oli jotenkin ilmakuva puutarhapalstoista, ja siksi nimittelin peittoa tekovaiheessa ”aitausmaiseksi”. Onneksi älysin opin tämänkin asian.

Mainitsin otsikossa juonipaljastuksen, enkä tietenkään tarkoita televisiosarjan, elokuvan tai kirjan juonipaljastusta, vaan paljastan oman juoneni.

Olen esitellyt punaista tilkkupintaa, jossa ei näyttäisi olevan mitään erikoista. No ei siinä olekaan mitään erikoista – vain 16cm x 22cm suorakaiteita ommeltuna yhteen. Juoneni on kuitenkin muokata suorakaiteet palapelin palojen näköisiksi applikoimalla saumojen kohdalle sopivat nökäreet, näin:


Ja tähän tapaan:


Tilkkupinnassa on muistaakseni 7 x 12 palaa (numeromuistini on surkea!) eli saan valmistaa applikoitavia nökärepaloja oikein urakalla! Olen ommellut jo muutaman käyttäen paperimallinetta. Tietysti olisin voinut valita helpommankin tien ja leikata nökärekappaleiden kokoiset palat ja kiinnittää ne tilkkupintaan ompelukoneeni pykäpisto-ompeleella. Mutta en. Tästä tulee slow quilt.

4 kommenttia:

Irma kirjoitti...

Hienoa tulossa. Itselläni on juuri tekeillä myös palapelipeitto pojalle ja mietein kyllä tuotakin systeemiä mutta päätin mennä aidan matalimmasta kohdasta:)

Tiinatei kirjoitti...

Ajattelin kyllä, kun esittelit punaisia tilkkujasi, ettei sinulle noin simppeli kelpaa, vaan jotain vinkeää on vielä tulossa. Syksy on hyvää aikaa olla slow!

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Tuo nökärejuttu näyttää mielenkiintoiselta. Syyskuun kalenterin peittoa olen ihaillut jo tekovaiheessa.

Soile Kivinen kirjoitti...

Home sweet home. Hirmu hinku pajalle järjestelemään lankoja ym.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails