palkittuja tilkkutöitä.

European Patchwork Meeting 2013 järjesti kansainvälisen tilkkutyökilpailun, jossa oli useita mahdollisuuksia voittoon. Koko kilpailun voitti eteläkorealainen Kim Hye Sook työllä, jonka esittelin jo edellisessä postauksessani.

Kävimme katsomassa kilpailutyöt heti ensimmäisenä messupäivänämme torstaina, mutta Soilen ideasta palasimme lauantaina näyttelyyn uudestaan, jotta saisimme kuvat (ja tiedon) voittajista. Voittajat julistettiin perjantaina.

Mahtavan hyvä idea! En vielä eilen löytänyt esimerkiksi EPM:n sivuilta enkä edes heidän Facebook-päivityksistään voittajatietoja.

Ai mutta nyt löysinkin. He eivät luokitelleet tätä asiaa uutiseksi, joka ilmoitettaisiin etusivulla, vaan voittajatyöt on esitelty kilpailusivulla eli täällä.

Tilkkutyöopettajien erikoispalkinnon (Teachers’ Award by JHIA) voittaja oli sveitsiläinen Elisabeth Nacenta-de-la-Croix 2013 valmistuneella työllään ”Magic View” (98cm x 99 cm).


Kuva on suoristamaton, koska räiskäisin tämän vähän sivusta. Työt eivät olleet aivan helpoiten kuvattavissa – ne oli ripustettu käytävämäiseksi rakennettuun tilaan ja spottivalot olivat todella terävät. Tästä palkitusta työstä pidin oikein paljon itsekin.

Detalji ja voittoruusuke:


Saatoimme kuvata voittotyöt aivan rauhassa, sillä olimme paikalla perjantaina heti rakennuksen avauduttua ja rynnimme saman tien toiseen kerrokseen. Kaikki muut aloittivat alakerrasta, missä oli esillä antiikkisia tilkkutöitä. (Katsastimme ne huolellisesti jo torstaina, joten sinne ei tarvinnut meidän mennä uudestaan.)

Patchwork Idéen –lehti palkitsi saksalaisen Monika Schiwy-Jessenin hänen 2013 valmistuneesta työstään ”Mirror Effects” (98cm x 98cm)



Quiltmanian palkinnon sai japanilaisen Hiromi Hayashin työ ”Open Minded” vuodelta 2013 (98cm x 98cm)


Detalji ja ruusuke:


Magic Patch and Quilt Country palkitsivat Juliette Eckelin työn ”Textile Deformation” vuodelta 2013 (98cm x 98cm).



Työ oli luonnossa aika tavalla kuvaansa kauniimpi – noiden nyppyjen päällimmäisenä esimerkiksi oli paljetteja ja helmiä.

Aurifilin palkinnon sai Brigitte Didier’n työ ”Ondes” vuodelta 2013 (100cm x 100cm).


Katsoimme työtä oikein läheltä ja ihmettelimme, miten huonoa tikkiä hänen koneensa oli tehnyt. Vähänkään kauempaa sitä ei tietysti huomannut lainkaan.

Kaleidoscope palkitsi saksalaisen Karin Pfunderin työn ”Butterfly or Waterlily” vuodelta 2013 (97cm x 97cm).


Suomalaisen Marita Lappalaisen työ ”Net” vuodelta 2013 (98cm x 98cm) oli myös hienosti esillä:


Kuvassani ei näy koko työ. Pahoitteluni!

Tilkunviilaajan kunniamaininnan saa englantilaisen Linda Barlow’n työ “Distortion Is a State of Mind” vuodelta 2013 (100cm x 100cm).


Esittävät tilkkutyöt eivät yleensä vetoa minuun, mutta tämä vetosi. Ehkä värit tekivät minuun vaikutuksen. Tai se, että mukana oli paljon perinteistä tilkkuosaamista, kuten palojen yhdistelemistä, upeaa tikkausta ja taitavaa applikointia.

Jänis ei vetänyt hatusta toista jänistä, vaan tilkkutyön:


Villakoira tarjoili drinkkejä:


Mikään European Patchwork Meeting –kilpailun palkinnoista ei ollut pieni – pääpalkintona oli 3000 euroa ja esimerkiksi Aurifilin palkintona oli 650 euron arvosta tikkauslankoja (matkalaukullinen).

Ensi vuoden kilpailuteemakin oli jo julkistettu, mutta en enää löydä sitä heidän sivuiltaan, kun myös "kilpailu 2014" -kohdassa näkyvät vuoden 2013 voittajatyöt. Muuten sitä voisi vaikka saman tien ruveta pykäämään kilpailutyötä. Kannattaisi!

Kommentit

Tilkkureppu sanoi…
Mahtavia töitä, meikäläinen ei taidoillaan yllä tälläiselle tasolle ikipäivänä, mutta kiva katsoa muiden töitä!
Kiva, että oli suomalainenkin työ siellä ja tosi hieno!
Helena sanoi…
Voi ei, ollaan oltu ihan samaan aikaan siellä kilpailutöiden näyttelyssä!

Ensi vuoden teema on "Imagine" eli voi tehdä mitä tahansa mielikuvituksellista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

ompele vetoketjulaukku.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.