Thursday, 24 July 2014

vähäjärkisyyttä/säästäväisyyttä.

Traktorinjälkeä muistuttava tilkkublokki tasoitetaan epämääräisen muotoisesta neliöksi, ja niinpä siinä tuoksinassa jää paljon hukkapaloja. Osa paloista on aika isojakin.

Kirjoitin tuossa postauksessa, etten harmittelisi asiaa, vaan keskittyisin muuhun, mutta enpä voinut olla ajattelematta. Ennen kuin huomasin, olin ommellut pari jäännöspykäriviä yhteen siinä toivossa, että saisin näin syntyneestä pinnasta leikatuksi vaikka neliöitä.


Näistähän voi leikata vaikka ja mitä!

Tai siis yhden 9cm korkean ja vaihtelevan mittaisen palan sekä kaksi 4cm leveää pätkäpalaa.


Mutta nämä kun ompelee sopivasti yhteen, syntyy niin monimutkainen tilkkupinta, että ensikertalainen ihmettelee, miten sellainen on oikein syntynyt! Ja että miten ollenkaan sellaisen osaa ommella! (Ja edistynyt harrastaja miettii, eikö tekijä osaa sovittaa saumoja kohdalleen tuon paremmin.)

Jäännöspalaa jää nyt huomattavasti vähemmän, ja kaikki niin pientä, että minäkin pystyn surutta heittämään tuollaiset roskakoriin.

Silti, tällainen toiminta osoittaa mieluummin vähäjärkisyyttä kuin säästäväisyyttä. Ihmisellä on paikat täynnä isompiakin kankaita ja myös jäännöspaloja, ja ihminen silti pyrkii leikkaamaan ja ompelemaan tällaisia nököjä! Voisi sitä aikansa käyttää tehokkaamminkin!

8 comments:

Irma said...

Jäännöspalat huolestuttavat aina minuakin:) Niitä sitten kääntelen ja vääntelen moneen kertaan miettien mitä niistä saisi ommeltua.

Hannele said...

Sinä sentään työstät noita heti - jollakulla on kaapissa varmaan 6 karkkilaatikollista tuollaistä sälää, kun ei ole raaskinut heittää pois...

Lea P said...

Sinulla näköjään jalostuu nää tilkkusälät, minä vain varastoin niitä. Mulla taas parhaiten jalostuu villalangat, mitä enemmän pieniä nöttösiä sitä kivempaa niistä on neuloa, kokonaisen aloittamattoman lankakerän kanssa olen ihan tumput suorina ;D

Kangastuksia said...

Taiot vielä pikkutilkuista ihastuttavan tilkkupinnan ennen kuin huomaatkaan vaikkapa muutamaan uuteen pussukkaan.

Olisi sääli heittää hyvää kangasta hukkaan. Kun viimeksi lajittelin kankaitani, silitin kaikki jämäpalani ja järjestelin ne väreittäin minigrip-pusseihin. Niitä sitten ompelen yhteen, kun sille päälle satun.

Tilkku & Tilkku said...

Ei vähäjärkisyyttä eikä säästäväisyyttä, vaan luovuutta ja nokkeluutta.

Soile Kivinen said...

Kaunis tilkkupinta! Ei noin isoja paloja voi poiskaan heittää.

Tilkkureppu said...

Niin, kun niitä ei vain voi heittää roskiin, mutta ajatuksena, että niitä voisi vielä johonkin käyttää:) mielessä ja sitten niitä laatikoita kertyy ja kertyy:)).
Mutta sinä edes teet niistä jotain, joten hyvin järkevää ja säästäväistä!

Tiina said...

Parempi näin, nythän olet itse luonut kankaan jota sinulla ei ole entuudestaan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails