Wednesday, 30 May 2012

tilkkublokkeja. siistiä.

Puuhaa on viime aikoina ollut paljon, enkä ole päässyt ihan tarpeeksi tilkkuilun pariin. Jotain sentään. Olen vieraillut tilkkuaiheisissa blogeissa ahkerasti ja saanut lukuisia ideoita. En vain ehdi yhtä paljon tehdä kuin minulla on ideoita!

Tänään sain tehdyksi kuusi helppoa tilkkublokkia valmiiksi:

Kuusi kappaletta helppoja tilkkublokkeja

Blokit ovat jälleen melko satunnaisessa järjestyksessä eikä tällä kertaa ole mukana edes niitä yksivärisiä neliöitä.

Tähtään 6 x 8 blokin kokoon ja minulla on nyt tehtynä/leikattuna 28 blokkia/neliötä.

Taitellut tilkkukankaat 

Toissapäivänä halusin viettää aikaa kankaitteni parissa mutten jaksanut ryhtyä ompelemaan, joten siivosin tilkkukangaslaatikoitani. Tein kankaista pinoja systeemillä, jonka englanninkielinen selitysvideo löytyy täältä. Laatikko on aika näyttävä nyt:

Tilkkukankaat siististi taiteltu laatikkoon

Kolikon kääntöpuoli – pienempiä paloja ei kannata taitella näin, joten niitä jää laatikon käsittelyn jälkeen yli:

Tilkkukankaat ei niin siististi taiteltu, jääneet laatikosta yli

Samalla tavalla nämä olisivat tosin jääneet yli millä muulla tekniikalla tahansa taitelluista kasoista/nyyteistä. Ehkä epämääräisen muotoiset, pienehköt kankaanpalat olivatkin se juttu, mikä teki laatikostani niin sekaisen oloisen ja näköisen?

Taittelin muitakin kankaita. Yhdessä kaapissa on pino käytöstä poistettuja lakanoita ja muita kankaitani, joita minulla on runsaammin. Myös pino oli joutunut sekasorron valtaan, ja aloitin työn siirtämällä sen kokonaan pois kaapista.

Järjestin kankaat suuruusjärjestykseen ja lähdin kokoamaan uutta pinoa. Heti kun pinossa oli muutama kangas, kuului ”vips” ja kääntyessäni katsomaan, kohtasin tämän:

Kissa ompelutarvikekaapissa

Höh, työni keskeytyi joksikin aikaa.

Kuvasta voi ehkä erottaa kaksi nappipussiani ylemmällä hyllyllä. Minähän ostin Espoon Tilkkupäivien kaupusteluosastolta kaksi sadan kappaleen nappipussia, ja vasta myöhemmin rupesin laskemaan, miten pitkään napit saattavat minulle riittää. Tasaisen vauhdin taulukolla vaikuttaisi, että olen käyttänyt nämä 200 nappia noin 15 vuoden kuluttua…

En silti kadu! Nappien kulutus voi koska tahansa yltyä aivan toisiin mittoihin, ja siihen olen valmis!

1 comment:

Tilkkureppu said...

Blokki tuntuu kivalta tehdä.
Kankaan taittelu tekniikka houkuttaa, pitää kokeilla kyllä.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails