torstai 10. toukokuuta 2012

tilkkutyö askarruttaa.

Kaksi hanhityötä ruohomättäin ja ruo’oin koristeltuani tajusin, että voisin tehdä näyttävämmät ruohopiikit paper-piecing-tekniikalla.

Kas, kaapissa sattui olemaan paper-piecingiin erinomaisesti sopivaa kertakäyttölakanaa (tai –pöytäliinaa). Piirsin lyijykynällä ensin sopivan levyisen ja korkuisen suorakaiteen ja siihen viivat, joita pitkin ommella. Sitten vain väritystehtävää täyttämään kangaspaloilla.

Vaakasuora ruohikkopala näytti hanhen alapuolella oikein hyvältä!

Hanhiaiheinen tilkkutyö, oranssia ja vihreää

Tein myös irralliset ruohomättäät hanhen sivulle, mutta ne eivät näytä hyviltä. Sääli, sillä näin aika tavalla vaivaa näiden kanssa ja olen ehtinyt ommella palan kiinnikin, mutta poistaa se täytyy. Mättäät näyttävät aivan kummallisilta!

Luulin hetken tyytyväni oranssin hanhen reunuksiin ja ehdin aloittaa vihreän hanhen lisukkeiden ompelemisen:

Hanhiaiheinen tilkkutyö, vihreää

Näyttää samalla tavalla hyvältä. Pystyreunaan tulee varmaan samaa mitä oranssin hanhenkin viereen, mutta vielä en tiedä, mitä se tarkkaan ottaen on. Ehkä sakaroita pystyasennossa? (Taiteilijan vapaus, nääs.)

Töölön Tilkkupajan avajaiset 

Ooh, miten ainutkertaiseen tilaisuuteen pääsin maanantaina! TööT kutsui minutkin juhlistamaan konetikkauspalveluliikkeensä avajaisia Töölön Tilkkupajaan.

Vaikuttavan näköisen ja kokoisen Gammill-tikkauskoneen avasi seremoniallisesti Yhdysvaltain Suomen-suurlähettiläs Bruce J. Oreck.

Töölön Tilkkupajan avajaiset

Koneen poikki oli vedetty (tilkkukangas)nauha, jonka TööT ja suurlähettiläs yhdessä leikkasivat. Kaikki paikalla olleet saivat mukaan palan avajaisnauhaa.

Nyt odotan, että saisin aikaiseksi kerätä yhteen pinoon tilkkupinnan ja sitä riittävästi suuremmat taustakankaan ja vanun. Voisin mennä Töölöön (vai Töölööseen) valitsemaan 3000 tikkauskuvion joukosta mieleiseni ja panna sitten tikkaajarouvan töihin!

6 kommenttia:

Soile Kivinen kirjoitti...

Minun mielestä sivuruhomättäät ovat mielenkiintoiset. Mä en ottaisi niitä pois. Iso vaiva ! Näyttää varmasti hyvältä jos laitat leveä (3'') tummanvihreän kanttinauhan. Ja vaikka satunnaisesti yksi mätäs vasemmalle puolelle. Ja ehkä muihinkin.... onnistuisko aplikoimalla

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Silmä ei totu sivuruohoihin noin, mutta palat voin käyttää jossain muualla. Kuvittelin mättäille konetikattua jatkoakin jne, mutta mikään ei auta.

Kvilttaaja kirjoitti...

Vähän uhkaavilta nuo ruohot näyttävät. Mitä jos kokeilisit jotain pyöreähköä kuten laakeita kiviä ja laittaisit vaan puoliväliin asti. Tai laittaisit ylälaitaan matalampia tuppaita. Tai vaan pyöristäisit noita tuppaita.

Anonyymi kirjoitti...

sopisiko sivulle vaikka jotain korkeampaa kuten osmankààpàà tai kaislan nàkòistà. Raita

Soile Kivinen kirjoitti...

aaah, päivitä pian, haluan nähdä miltä päätät tehdä taustan kanssa.

Lea P kirjoitti...

Keksitpä pulman, minullakin nuo taustahommat tekemättä.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails