Lexical-blokin ja -tilkkupeiton ohje!

Jos haluat ommella oman Lexical-tilkkupeiton, voit ostaa siihen ohjeen ja kaavan Tilkkunen-kaupasta, täältä: https://tilkkunen.com/products/lexical-tilkkublokki-ja-tilkkupeitto-ohje
Lexical-tilkkublokki sopii ommeltavaksi jäännöstilkuista (eli ”resurssipaloista”). Blokista on myös vaihtoehtoinen toteutus, johon on lisätty kulmakolmiot. Blokin koko saumanvaroineen on 7-1/2” x 7-1/2” (valmis koko 7” x 7”). Ohjeessa käytetään tuumamittoja.

Laatimassani englanninkielisessä kaavassa on kahdeksan sivua, joilta löydät yksityiskohtaiset leikkuu- ja ompeluohjeet sekä erinomaiset silitysvinkit kuvineen.

Ohje on niin yksityiskohtainen, että myös aloitteleva tilkkuharrastaja voi lähteä rakentamaan Lexical-tilkkublokkeja. Blokkimalli on silti riittävän monipuolinen, jotta pidempään tilkkutöitä harrastanut voi innostua siitä.

Ompelin ensimmäiset Lexical-blokkini syyskuun alussa 2021, enkä silloin vielä tiennyt tekeväni niistä ohjeen. Korkeintaan mielessäni miedosti suunnittelin sitä!

Sain mukaan koko joukon kannustavia kaavatestaajia, joiden avulla ensimmäisestä kaavaversiostani tuli kattavampi ja parempi. He ompelivat riemastuttavan erilaisia blokkeja! Katso vaikka!

@Arizona_Jewels valitsi värimaailmaksi violetin.
Vaikka pyysin testaajia ompelemaan neljä blokkia, useampi heistä kertoi ommelleensa enemmän. Ainakin kaksi heistä on toteuttanut blokeista jo valmiin työn. 

Esimerkiksi @scohon103 esitteli valmiin työnsä ihan äskettäin.
Olin kirjoittanut ohjeeseen muutamia vinkkejä tikkauskuvion valitsemiseen ja mainitsin yhtenä vaihtoehtona Baptist Fan -kuvion. Se oli vain arvaus. Mutta tässä tilkkupeitossa taitaa olla juuri sellainen, ja hyvin sopii!

Lisäksi @a.sewcrazy oli toteuttanut Lexical-blokeistaan vauvanpeiton. Hän valitsi värit, jotka sopivat niin tyttö- kuin poikavauvalle.
Testaajista @pwillowstudios ompeli version, jollainen minulle ei ollut tullut mieleen. Blokki näyttää hyvin erilaiselta, kun siihen valitseekin tumman taustan!
@kwnagle puolestaan teki Lexical-kaavalla hempeän värisiä blokkeja. Hänen mielestään blokit olivat nopeat ja helpot valmistaa!
Jos sinulla on monenkirjavia tilkkuja, kokeile Lexical-blokkia! Ohjeeni mukaan ommelluista blokeista voit koota kivan, kirjavan pinnan. 

Yhtä hyvin voit ommella tyylikkäitä blokkeja yksivärisistä kankaista! Lataa nyt englanninkielinen Lexical-tilkkublokki- ja -tilkkupeitto-ohje: https://tilkkunen.com/products/lexical-tilkkublokki-ja-tilkkupeitto-ohje 

Vielä pari esimerkkiä. Yhden testaajan @theunexpectedquilter matemaattis-geometrinen mielikuvitus oli heti lähtenyt käyntiin, ja hän suunnitteli ostokaavaltakin löytyvän, kätevän leikkuuratkaisun. Layer cake -kokoisista paloista saa hänen kaavionsa mukaan leikatuksi monta Lexical-blokin palaa, eikä layer cakestä jää kovin paljon jäljelle.
Odotan myös kovasti, että tilkkuystäväni @fabraholicquilts eli May tekisi Lexical-blokeista ison pinnan. Alku näytti heti lupaavalta, ja tiedän, että hän on näiden jälkeen ommellut vielä koko joukon blokkeja lisää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

valmis! Omega-tilkkupeitto.