tilkkutyöbingo.

Huomasin sosiaalisessa mediassa aihetunnisteen #neulebingo jota tutkin hieman. Neulebingoa taidettiin pelata ahkerimmin muutama vuosi sitten, mutta se näytti silti hauskalta jutulta. Käytäntönä päättelin olevan, että henkilö julkaisee ruudukon tavoitteistaan (yleensä tulevalle vuodelle) ja loppuvuonna kaiketi tarkastelee, onko saanut bingon ruudukkoon. Olen tietenkin saattanut ymmärtää systeemin aivan väärin.

Vaikka olen vuosikatsauksessa julkistanut toiveeni vuodelle 2020, kokeilen Tilkunviilaajana tilkkutyöbingoa siten kuin itse systeemin ymmärsin. (Neulebingoon ei olisi tullut kovin monta osumaa!) Minulla oli keksittynä viisi toivetta vuodelle 2020, mutta viiden ruudun bingolappu ei kummoinen olisi ollut. Keksin siis kymmenen juttua lisää, jotta saisin pelilaudan itselleni.

Bingolappuni #tilkkutyöbingo näyttää tällaiselta:


Bingolapun tekstit kirjoituksen muodossa:

1. Tilkkuyhdistyksen 30-vuotisjuhlavuoden tilkkupäivät Järvenpäässä onnistuvat.
Tähän tarvitaan paljon osallistujia, hyvä tunnelma, lämminhenkinen ja kiva iltajuhla, onnistuneet järjestelyt sekä menestyksekäs vuosikokous. Mitä nämä sitten tarkoittavatkaan.

2. Ompelen pussukan vihreistä tilkuista.
Hahaa! Koska tämä oli yksi lupauksistani, otin sen mukaan bingoon, vaikka olen jo täyttänyt lupaukseni ompelemalla Biodiversiteetti-pussukan.


3. Ainakin yksi ompelemani tilkkupeitto on”ehkä kivoin ikinä”.
Viime vuonna ”kivoin ikinä” oli tietenkin Ruutuässä, vaikka kaikkien aikojen lempiteokseni taitaa kuitenkin olla Herkkupalat. Olisi kiva saavuttaa jälleen uusi huippu: tilkkutyö, jota on kiva tehdä ja jossa on sitä jotakin.

4. Pystyn järjestelemään ompelutilani ja tarvikkeeni parempaan malliin!
 Tämä toiveeni epäonnistui surkeasti viime vuonna. Nyt uutta yritystä putkeen!

5. Toteutan ohjeen tai idean Make Modern -lehdestä.
Make Modern on australialainen, vain digitaalisessa muodossa ilmestyvä lehti. Luen sen kannesta kanteen aina kun se ilmestyy, mutta en ole vielä löytänyt sieltä niin innostavaa mallia tai ohjetta, jota olisin lähtenyt kokeilemaan.

6. Arvostelen ainakin kaksi tilkkuaiheista kirjaa.
Huippuvuonna 2012 julkaisin peräti yhdeksän kirja-arvostelua. Nyt voisin palauttaa mieleeni, miten arvostelu kirjoitetaan.

7. Keksin hyvät jutut puheenvuorooni aiheesta ”Värit – uhka vai mahdollisuus”!
 Esiinnyn Tilkkurata-tapahtumassa sunnuntaina 15.3.2020 klo 13:00-13:45.

8. Ompelen jonkun kanssa yhdessä.
Ompelulanit ovat olleet huippukivoja tapauksia! Tosi tuotteliaita myös!

9. Applikoin jotain.
Ajattelin siirtyä jonkinlaiselle epämukavuusalueelle ja applikoida jotain esittävää. Ehkä talon tai pupun tai sateenvarjon. Aika näyttää.

10. Tyhjennän yhden jäännöspalakassin tilkuista.
Huom, en lupaa ommella kaikkia tilkkuja johonkin. Vain tyhjennän yhden kassin, miten se sitten onnistuukin. Muihin säilyttimiin siirtämällä? Pois lahjoittamalla?

11. Ompelen pussukan pelkistä kauniista tilkuista.
Jos yleensä kerään tilkkupinoon tietyn väriset kankaat, nyt pääsen keräämään kokoon kaikki kauniit tilkut.

12. Saan yhden keskeneräisen valmiiksi.
Ei väliä, valmistuuko peitto vai laukku.

13. Osallistun haasteeseen tai kilpailuun.
Tilkkuyhdistyksellä on kaksikin haastetta meneillään: Liikkeellä ja Kierrätetty tekstiili. Vielä ehkä ehtisi myös tehdä Rata-teemaisen työn Tilkkuradalle.

14. Ompelen jotain, missä käytän inhokkiväriäni sinapinkeltaista.
Tässä pitääkin siirtyä erittäin kauas epämukavuusalueelle. Jos onnistun siirtymään, tarkkailen samalla, opinko mitään. Ellen tunne oppivani, en enää ikinä vaadi itseäni käyttämään mitään väriä vastentahtoisesti.

15. Ompelen vaatekappaleen.
Olin jo kirjoittanut ”vaatteen,” mutta se tuntui liian haastavalta, iik. Ellei vaateompelu lainkaan maistu, voin ommella vaikka huivin, ja se täyttää ehdon.

Siinä! Nyt käynnistyy Tilkunviilaajan tilkkutyöbingo! Jos joku tässä voittaa, niin varmasti minä. Voitankohan kahvipaketin?

Kommentit

Lea K sanoi…
No hupsista!
Et sinä itseäsi helpolla päästä.Tuo inhokkiväri vaikuttaa ehkä kaikkein eksoottisimmalta. Toisaalta, onhan siinä loistava mahdollisuus löytää jotain ihan uutta.
Pitääkö saada kaikki ruudut täyteen vai riittääkö yksi pysty-tai vaakarivi siihen voittoon? Tai edes johonkin välipalkintoon (kuppi kahvia terassilla)?
Päivittelethän tänne välillä, miten homma etenee? Onnea bingoon =)
Raija Niemilä sanoi…
Tämäpä mielenkiintoinen idea! Olet löytänyt ruutuihjin mukavasti vaihtelua; nopeista haastaviin. Välipalkinnot kuulostaa tässä hyvältä. Mikä täsää on aikaraja?
Tilkunviilaaja sanoi…
Onneksi tämä on vain peli, ei mikään tavoite. Lisäksi voin itse keksiä sääntöjä, koska en löytänyt valmiita peliohjeita. Ajattelin tosiaan juhlistaa pienesti aina jos saan pysty- tai vaakarivin ruksittua, ja totta kai pidän lukijat kärryillä edistymisestäni!
Tilkunviilaaja sanoi…
Pelaan bingolapulla tämän vuoden loppuun tai niin kauan kuin ruutuja on raksimatta. Tervetuloa mukaan pelaamaan omalla bingolapulla! Siinä voi olla vaikka yhdeksän ruutua! Tai neljä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.