katso vielä nämä neljä!

Tutkailin muutama päivä sitten viime vuoden blogikirjoitusteni katselukertoja ja yllätyin, etteivät muutamat omat suosikkini olleet niiden ahkerimmin katsottujen joukossa.

Seuraavien kolmen kirjoituksen soisin tulevan luetuksi muutaman kerran lisää. Ne ansaitsisivat sen! Suosittelen lisäksi neljättä, kylläkin aika suosittua kirjoitusta, koska se on oma suosikkini viimevuotisista.


1.
Ehdin jo esitellä tämän vuoden ensimmäisen tilkkutyöni eli Sinivuorten yö -peiton, ja tässä kirjoituksessa näytän, millaisia yksittäisiä tähtiblokkeja siihen värkkäilin viime vuoden heinäkuussa. Lukija voisi innostua itsekin kokeilemaan epämääräis-sakaraisen ja kirjavan tilkkutähden ompelemista jäännöspaloista.

2.
Koska kontrastittomuus saattaa olla ongelmallista, niin kannattaa muistaa kontrasti. Lisäksi pitäisi muistaa, ettei liian kova kontrastikaan välttämättä ole hyvä juttu. Ellei sitten halua tehdä kontrastitonta tai kovakontrastista tilkkutyötä.

3.
Tässä kirjoituksessa esittelen variaation Noodleheadin Open Wide Zippered Pouch -pussukalle. Toinen vetoketjun pää on huoliteltu lipareella ennen vetoketjun kiinnittämistä pussukkaan, toinen pää on puolestaan huolittelematon. Esittelemäni pussukan pinnassa on lisäksi tosi monta ihanaa tilkkua.

4.
Omista suosikeistani puheen ollen – tässä viime vuoden suosikkini. Luettelen ja kuvailen peräti viisitoista erilaista virhettä, jotka olen tehnyt vetoketjupussukoita ommellessani. Siis olen tehnyt näistä jokaisen virheen! Viimeisimpänä tämän tosi nolon - ompelin vuorikappaleen niin, että sen nurja puoli jäi esille. Vaikka olin ommellut kappaleeseen Tilkunviilaaja-merkinkin!


Kommentit

Raija Niemilä sanoi…
Tähtiblokit ovat kivan monimuotoisia ja niistä syntynyt peitto kaunis. Muistan, että kun luin tänän tekstin aikanaan, tein samanlaisia jämätähtiä. Missähän....hmmm?
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Kiva, että tykkäät! Toivottavasti löydät omat tähtiblokkisi jostain ja teet niistä kivan pinnan!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.