valmis tilkkupussukka!

Jäännöspalatilkkujen ompeleminen tilkkupinnoiksi on terapeuttista ja aina yhtä kivaa! Tällaista pintaa ommellessa ei tarvitse miettiä, osuvatko saumat kohdilleen tai ompelenko paloja oikeassa järjestyksessä. Kaikki käy!

Jotta tilkkupinnoista ei tulisi aivan sekamelskoja, kerään aina yhtä väriä olevat palat pinoon ja ompelen niitä yhteen. Ihan joskus välillä vain tulee mukaan joku eri värinen tilkku. Niin kuin tässä uudessa Ystävänpäivä-tilkkupussukassa tällä puolella on paitsi punaista ja pinkkiä, myös keltaista ja violettia:


Tai Ystävänpäivä-pussukan toisella puolella yhtäkkiä mustaa ja vihreää.


Instagram-ystäväni antoivat tähän lohdullisia kommentteja: ”Musta tilkku tuo tähän mielenkiintoa,” yksi esimerkiksi kirjoitti. Ystävällinen hän.

Tikkasin tilkkupintani eleettömästi suorin ompelein. Tein Ystävänpäivä-vetoketjupussukasta edellistä Jekku-tilkkupussukkaa topakamman. Nämä ovat kumpikin isokokoisia.


Ystävänpäivä-pussukan mitat ovat seuraavat:

  • Leveys ylhäältä noin 32 cm
  • Korkeus noin 22 cm
  • Pohjan leveys noin 9,5 cm

Roikotuslenksut ovat lyhyehköt, joskaan eivät aivan tyngät.

Ompelin tähän pussukkaan ison sisätaskun, mutta vain yhden. (Jekku-pussukassa on kaksi sisätaskua.)


Ystävänpäivä-pussukkani on Avoin-mallistoa. Toisin sanoen toteutin sen tekniikalla, jonka opin Noodleheadin Open Wide Zippered Pouch –tutoriaalista.

Aivan itse keksin tälle nimen. Todella mielikuvituksellisesti muistin ystävänpäivän olleen tovi sitten ja siitä sain sopivan nimityksen hempeähkön punaiselle vetoketjupussukalleni.

Mihin oikein mahdan joutua kaikkien tilkkupussukoitteni kanssa?! No, osa (kaikki paitsi Jekku ja Ystävänpäivä) on edelleen myynnissä Töölön Tilkkupajan Pussukkapäivillä ja kuulin muutama päivä sitten parin menneen kaupaksi. Hyvä sentään.

Kommentit

Irma sanoi…
Toivotaan että kivat pussukkasi löytäisivät uuden kodin:)
Helena sanoi…
Iloista värileikkiä tuossa pussukassa. Itse annan ylimääräisiä tekeleitäni arpajaispalkinnoiksi.
Tilkunviilaaja sanoi…
Aika on yleensä tämänkin tavaran kaupinnut. Vain pari itsetehtyä pussukkaa on omassa käytössä eikä Miehellä ole vielä yhtään! Siskolla sitäkin useampi.
Dollandesign sanoi…
Oh, so nice colurs!

Dollandesign
Liila sanoi…
Kaunis sommitelma taas kerran. Ihanat nuo värit <3
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Kiva lukea, että pidätte kauniina! Punaisista kankaista tulee aika helposti kaunista ja hehkuvaa pintaa, olen huomannut. Tietysti sellaisten mielestä, jotka pitävät punaisesta.
Päivikki sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Tiinatei sanoi…
Oikea pussukkaherkku! Kiitos kommentistasi reunusonngelmaani, pitää tutkailla ratkaisuja, kunhan reunusvaiheeseen pääsen.
Teje Karjalainen sanoi…
... ai niin, piti sanoa etta olis kiva nahda se kukkatapetti. Terveisin Teje

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.