kolme asiaa kankaista.

Aivan ensiksi kerron onnistuneesta kangasvaihdosta, jonka toteutin jo joulun aikaan.

Olin Tyttären ideoimana kirjoittanut ”mitä oikein ajattelin ostaessani nämä rumiluskankaat” –postauksen ja esitellyt siinä myös kivan kankaan, jota vain en osannut käyttää. Nero's Post and Patch -blogin Teje lähestyi minua kertoen, että hän kyllä osaisi käyttää sitä ja haluaisinko vaihtaa sen johonkin hänen kankaaseensa.

Lähetin hänelle minulle tarpeettoman kissakankaani ja sain yllin kyllin korvausta. Hänen lähetyksensä saapui vähän ennen joulua ja avasin sen vasta jouluaattona. Olin hänen kuvistaan valinnut kaksi kiinnostavinta ja hän lähetti minulle ne molemmat:


Jännittäviä kuoseja, jotka poikkeavat tavallisista hankinnoistani. Näistä saan vielä johonkin työhön erinomaista maustetta.

Lisäksi hänen paketissaan oli kaksi ihanaa tilkkua, joista en vielä ole raaskinut leikata palaakaan:


Tejelle kiitos hauskasta kahdenvälisestä kangasvaihdosta! Jännittävää ja kivaa!

Lähetin hänelle kissakankaan lisäksi muutaman tilkun ja yhden kuponkipalan, josta hän piti yllättävän paljon. Hän toteutti kettukupongista oitis hauskan tilkkutyön ja bloggasi siitä tässä postauksessa.

Kankaista puheen ollen mainitsen, että onnistuin pitämään tammikuun paitsi tipattomana, myös kangasostottomana. En ostanut tammikuun aikana mitään kangasta (vaikka sain kyllä myöhästyneessä joulupaketissa saapuneen kivan kangaslahjan)!

Tässä kuussa pääsin käväisemään Eurokankaan palakangaslaarilla ja mukaani tarttuivat seuraavat kuosit:


Kangasmyyjille pitäisi opettaa – ellei heitä niin jo opeteta – että asiakkaiden kangasvalintoja pitäisi kassalla maksutapahtuman yhteydessä kommentoida positiivisesti, niin mukavalta se tuntuu!

Olin näiden ostosteni kanssa kassalla ja myyjä sanoi: ”Ihana kangas!” osoittaen tuota tumminta kuosia. Se onkin ihana ja siksi juuri ostin sen! (Toivottavasti se ei kuuna päivänä muutu kaapissa sellaiseksi kankaaksi, jota esittelen blogissani tyyliin "mitä oikein ajattelin"!)

Kolmas kangasasia oli minulle iloinen yllätys. Toin vintiltä siellä muutaman vuoden koskemattomana olleen pahvilaatikon, jossa oli tilkkuja. Tytär ja hänen ystävänsä järjestivät vintin silloin ja he olivat täyttäneet laatikon minun kangaspaloillani. Paloja oli tietysti ollut siellä täällä.

Laatikossa oli kaikenlaisia kuoseja, joita en ollut aikoihin nähnyt ja joita käytin myös lentävä hanhi –tilkkublokkeihini, mutta iloisin löytö oli seuraava:


(Leikkuri on kuvassa antamassa käsitystä mittakaavasta.)

Sekalaisten jäännöstilkkujen joukossa oli kohtalaisen kokoinen pala ihanaa Pink Panther –kangasta, jonka muistelin käyttäneeni loppuun! Jotenkin tämä sopi minun tilkkutöihini erittäin hyvin, ja nyt voin käyttää tätä vielä (ainakin) yhdessä tilkkutyössä. Ihan mahtavaa!

Kommentit

Tiinatei sanoi…
Minäkin sain Tejeltä tuota kivaa kilpikonnakangasta, kun vaihtelimme kankaita alkuvuodesta. Samoin kävin eilen Eurokankaan palalaarilla, keltaisia piti hakea lisää, mutta muutama muukin tarttui matkaan. Kivoja kankaita olet löytänyt, etenkin tuo harmaa pyöryläkuvioinen on ihanaa!
Teje sanoi…
Hei! Kiitos viela kangasvaihdosta ja kivasta postauksesta! Kissakangas on koko ajan ompeluhuoneessani tyynyn paalla mutten ole saanut paatettya raaskinkin leikata sita vahan vai teenko tyynyn paallisen kokonaisesta palasta. Uudet kankaasi ovat ihania mutta myos hyva esimerkki siita kuinka kivasti tykkaamme usein erilaisita ja sitten voidaankin vaihdella niita 'miksihan ostin taman'. Minusta tuo oranssin kirjava on kaunein. x Teje
Gudrun sanoi…
I wonder what you will seew now??:-))Nice fabrics.
Irma sanoi…
Hyviä valintoja Eurokankaan palalaarista olet löytänyt. Tuota tummaa hiplasin minäkin äskettäin siellä mutta sain laitettua takaisin, kaikkea ei voi ostaa mitä haluaisi. Eurokankaassa käydessäni kerään ensin pinon mielenkiintoisista kankaista ja sitten pikkuhiljaa yksi kerrallaan laitan takaisin laatikkoon ja muutaman vien kassalle:)
Harmaa-kuviollinen pisti valikoimastasi silmään:)
Tilkkureppu sanoi…
Kiva tuollainen kangasvaihto, ja hauskat kankaat valitsit itsellesi vaihdossa. Kilpparikangas on ihana.
Olen itse myös yrittänyt olla kankaattomana ja hyvin on tämä vuosi alkanut ei metriäkään, eikä tee häjyäkään, vielä:)
Hienot kankaat olet löytänyt EK:sta, pidän tuosta harmaa kuvioisesta ja tummasta.
*VEKKI* sanoi…
Kiva idea tuo kangasvaihto! Pitäisi useammin harrastaa ja saada kiertoa. Minulla on myös ollut kankaanostokielto jo syksystä asti ja melko hyvin pitänyt. Toisaalta en uskalla mennä EK:hon koska sieltä tarttuu aina mukaan joku ihana kangas. Tosi nätit olet sinäkin sieltä löytänyt.
Tilkku & Tilkku sanoi…
Kivat kuosit on vaihtaneet omistajaansa kangasvaihdossa ja hyvät löydöt olet tehnyt Eurokankaan laareista. Minun kangasvarastoni on ollut muutaman viikon inventaariossa ja paljon tai ainakin jonkin verran on lähtenyt tavaraa kierrätyskeskukseen ja kavereille.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.