torstai 20. tammikuuta 2011

vähän edistystä.

Mutta vain vähän! Taas on muuta tekemistä niin paljon, etten ehdi ompelupöydän ääreen kuin hetkiseksi kerrallaan.

Seinävaatteesta on nyt kaksi neliötä ympäröity tummilla kaitaleilla ja sakaratähdillä:


Viimeaikaisten blogihavaintojeni mukaan tämä tilkkutyö näyttäisi kuuluvan kategoriaan ”improvisoidut tilkkutyöt” (eli Improv Quilts). Enpä ollut ajatellut, että työskentelytapani olisi oikein joku oma luomisprosessityyppinsä! Mutta hienoa! Havaintoni saa minut pitämään tapaani suuremmassa arvossa – aikaisemmin minua on vähän nolottanut, etten osaa suunnitella töitäni tämän kummemmin etukäteen.

Alalanka loppui sopivasti kun olin saanut ruudun valmiiksi. Puolasin uuden puolallisen, kun varastossa ei näyttänyt olevan sopivaa valmista. Valitsin alalangaksi punaisen (aiempi tilkkutyössä käyttämäni alalanka oli vaaleanpunaista) jolloin sain ommelluksi myös jojoalustaksi tarkoittamaani tilkkulaukkuun sangat.

Tältä ne suunnilleen tulevat näyttämään:


(Kuvassa vain yksi sanka ja sekin vain mallailtuna.) Sangan keskikohta tulee kurotuksi, sen sisällä on pätkä nyöriä (tai useampi pätkä, jotta kohta on pulleampi) ja sangan laukkuun kiinnittyvät päät jäävät leveiksi.

Laukun valmistuminen alkaa jo häämöttää. Jännittävä nähdä, tuleeko siitä minkään näköinen sittenkään, kun jojot ja muut koristelut on kiinnitetty.

Lilahtava torkkupeitto on samassa pisteessä kuin viimeksi. Taustakangas pitäisi koota paloista, jotka pitäisi ensin silittää. Lattia on kyllä juuri raivattu, että sitä estettä ei nyt ole. Mutta eivätköhän nämä silitys- ja kokoamissyyt riitä minulle, että pystyn edelleen viivyttämään työhön ryhtymistä.

Olisi kiva saada jotain valmiiksikin välillä! Minulla on kyllä tummansininen, vetoketjupussukkaan sopiva vetoketju, johon voisin ommella pussukan ympärille esimerkiksi farkkukankaasta ja jostain muusta…

1 kommentti:

Tintti kirjoitti...

Hitaasti hyvä tulee (eikä tämä vauhtisi oikeesti hidasta ole :-) )

Sinulle on tunnustus blogissani :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails