ristikot ommeltu torkkupeittoon.

Ompelin lilahtavaa torkkupeittoani ahkerasti koko loppiaisen, tai siis aina kun muilta toimiltani ennätin.

Ehdinkin sommitella peitteeseen tulevien tilkkuneliökehysten pystysuorat (pidemmät) osuudet, ommella vaakasuorat kaitaleet kappaleiden väliin ja sen jälkeen tilkkuneliöpötköt pystysuoriin reunoihin.


Tietysti olisi ollut tilkkutyötekniikkamielessä kätevämpää koota tilkkuneliökehys samaan tahtiin kuin muu peittokin, mutta ennakkosuunnittelukykyni eivät taipuneet niin paljoon. Kun ompelin pitkää neliöpötköä peiton reunaan, mietin, että toisinkin olisi voinut tehdä. Oli kuitenkin liian myöhäistä siinä vaiheessa!

Vielä täytyy ommella tilkkuneliökehyksen ulkopuolelle yksi kierros lilahtavan viininpunaista kaitaletta, ja sitten peiton tilkkupinta on valmis. Sen jälkeen seuraa tikkaaminen! Iik, minulla on yhtä vähän tikkausideoita kuin yleensä.

Edellisen tällä mallilla ompelemani peitteen tikkasin aaltomaisin viivoin, vaihtuvavärisellä langalla. En haluaisi toistaa tässä samaa. Olen ajatellut tikata ristikoihin pysty- ja vaakatikkaukset, jotenkin, ja tehdä 3x3-neliöihin muurahaisenpolkua tai muita kierteitä. Katsotaan, mihin suuntaan ommel lähtee.

(Eilisen) loppiaisen kunniaksi

Tykkäsin eilisestä kattauksestamme. (Kuvassa ei valitettavasti mukana ruokia, paitsi oheissalaatti.)


Saimme joululahjaksi kaksi valkoviinilasia, jotka sopivat hyvin Runo-lautasiimme. Käsityöblogiin kuva sopinee siksi, että ommellut pöytäliinan itse. Näin pari vuotta sitten kankaan Eurokankaassa esillä ja ostin sitä heti aika pitkän pätkän. Tein siitä pöytämme levyisen ja vähän sitä pidemmän liinan, jossa on keskellä poikkisauma. Kuviot juoksevat sauman ansiosta kumpaankin suuntaan, jolloin kummassakin päässä istuja näkee siis lähimmät kuviot oikein päin.

Kangasta jäi aika paljon yli. Tänä joulukautena olen miettinyt, että voisin ehkä ommella jäljelle jääneestä kankaasta tabletit, ehkä jollekulle lahjaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.