maanantai 30. elokuuta 2010

toinen heppakangaslaukku valmis.

Poninhäntä-tilkkulaukku valmistui viikonlopun aikana. Edestä katsottuna se on tällainen:


Ja takaa katsottuna tällainen:


Aiemmassa postauksessani epäilin, että laukku saattaisi näyttää liian pyjamamaiselta, mutta se näyttäisi olleen turha pelko. Ainakin minun mielestäni.

Kokosin laukkuun vuorin useasta eri kankaasta (mikä aina hieman monimutkaistaa laukun valmistamista, koska saumoja ja varsinkin mittauksia tulee moninkertainen määrä). Erityisen hienoa tässä laukussa on, että siinä on sisätaskukin.


Napin ompelin hiukan standardista poikkeavalla tavalla, eli en tehnyt ristiä enkä kahta suoraa, vaan neliön:


Vihertävä tilkkutyyny

Huvikseni tekemistäni viidestä hirsimökkiblokista kelpuutin tyynyn takakappaleeseen lopulta kaikki. Neljästä samanhenkisimmästä tein normimman näköisen neljän blokin yhdistelmän ja viidennestä, aivan eri tyyliin ommellusta, tein täydentävän palan toiselle sivulle:


Kun tyynyn takakappale oli koossa, kurkkasin nurjalle puolelle ja totesin, että täytyyhän tyynynpäällinen vielä vuorittaa. Ei voi jättää risareunoja näin:


Lisäksi napituslista tuntuu aika ohuelta kankaalta. Ajattelin lisätä tyynynpäälliseen pehmeyttä niin, että vuoraankin sen college-jerseyllä (eli koltsarikankaalla).

Nyt kun nappilista oli valmiina, yläreunan taitteen alle ei saa enää risareunaa piiloon, joten ratkaisin ongelman kiinnittämällä koltsarikankaan reunaan kapean hulpiokaitaleen. Tämän ompelin kiinni nappilistan sisemmän ompeleen viereen.


Sitten tasoittelin koltsarikankaan tilkkupinnan alle ja kiinnitin hakaneuloilla. Enää tikkaukset puuttuvat tästä kappaleesta. Ajattelin kokeilla lehdykkäkuviota…

Lehdykkätilkkuja

Vihreäsävyisiä kankaita kun oli pöydällä, kokeilin Ruth B. McDowellin innoittamana koota neliömäisiä lehtikuvioita. (En väitä, että näistä tekeleistäni mitenkään tulisi Ruth B. McDowell mieleen, mutta innoituin hänen yhdessä kirjassaan näkemästäni lehtikuvio-ohjeesta.) Tein nämä paper-piecing-tekniikalla:


Olin ajatellut, että tikkaisin lehtiruodit enemmän näkyviin kuin ne nyt ovat, mutta saa nähdä.

Mitähän näistä tulee?

Ei kommentteja:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails