tekeillä: kaksi heppakangaslaukkua.

Vaikka mieluummin teen yhtä laukkua kerralla, ryhdyin tällä kertaa kasaamaan kahta. Koska hevosaiheiset kankaat olivat ruskeasävyisiä, laukuista tuli myös ruskehtavat.

Aika vähän otin kuvia laukkujen vähä vähältä edistyessä! Kangaspaloista ottamieni kuvien jälkeen seuraava kuva on vaiheesta, jossa päällinen ja vuori ovat sisäkkäin ja laukku odottaa sankoja, nappilenksua ja viimeistelevää kaitaletta (en ihan vielä näytä niitä kokonaan, siksi ne ovat kuvassa näin sivuttain):


Kylläpä laukut näyttävät ihan hohtavan tässä kuvassa!

Näihin laukkuihin tein jotain todella harvinaista: vuoripuolelle sisätaskun kumpaankin laukkuun. Toiseen laukkuun kokosin taskukappaleen tilkuista:


Toisen laukun hevoskankaita leikatessani huomasin, että jäännöstilkkuihin jäi yksi lähes kokonainen, ehjä heppa. Tein palasta taskun:


Mieleni teki tikata laukut taas pelkin suorin ompelein, mutta toisessa laukussa käyttämäni pyjamatyyppinen kangas oli kutistuspesussa jäänyt hiukan ryppyiseksi, silittämisestä huolimatta, ja tuumasin sen kaipaavan koristetikkausta.

Tämä tummanruskea kangas oli pesun jälkeen aivan kuosissaan ja silittyi kauniisti, mutta otin siitä kuvan, koska tikkaukset näkyvät siinä hyvin:


Toista heppakangaslaukkua kootessani huolestuin, että laukusta tulisi liian tylsän ruskea. Siksi valitsin koristetikkauksiinkin ruskea-sinisävyisen vaihtuvavärisen langan. Etsin sen jälkeen farkkukangastilkuistani sopivaa vaaleata, josta voisin ommella sangat.

Koska farkkukangas on paksua (ja jouduin myös jatkamaan sankapaloja, koska tilkun pituus ei yksinään riittänyt), päädyin tekemään sangat á la Martta, eli "helpoimmat laukun sangat". Yhdistin farkkukankaaseen ruskeasävyistä kukkakangasta.


Olen sittemmin saanut laukun yläreunan huolittelukaitaleenkin kiinni, mutta laukku ei ole aivan vielä valmis, joten siitä ei ole virallista potrettia. Sen verran voin jo sanoa, että sankakangasvalinta näyttää hyvältä. Laukku sai juuri sen verran ei-ruskeaa ilmettä kuin oli tarpeen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.