Monday, 30 April 2012

valmis iPad-kotelo.

Annan kotelolleni nimeksi ”Tähdehkö”.
 

Se olisi itseoikeutetusti Tähti, jos se olisi onnistunut paremmin. Koska se jäi toteutukseltaan vähän mutta harmillisesti vajaaksi, sen nimi on Tähdehkö.


Avaruudellinen ja topologinen hahmottamiskykyni on vaatimaton. En oikein osaa hahmottaa valmiista tuotteista enkä aina ohjeistakaan, miten pitäisi tehdä. Siksi teen kokeiluja, jotka eivät aina onnistu mahtavasti.

Tässä näkyy, että menin vähän vikaan:


Sinänsä oikea lähestymistapa: päällinen ja vuori kumpikin erikseen ommeltu läpälliseksi pussiksi. Kappaleet oikeaoppisesti oikea oikeaa vasten. Helpompi ommella, kun päällikappale on päällimmäisenä. Vuorikappaleen sivusaumaan jätetty – aivan oikein ja tarpeellisesti – kyllin leveä kääntöaukko. Mutta sekä päälli- että vuorikappaleen pussin sivusauma olisi pitänyt jättää yläreunasta ompelematta noin 3cm:n matkalta. Ompelu olisi ollut paljon helpompaa niin!  

Puutteet

Ihan hyvä, etten vielä tällä kokeilukappaleella tehnyt ompeluohjeita muille. Olisi tässä vaiheessa ollut oikaisun paikka. Lukijat voivat ottaa opikseen tekemistäni virheistä - toimikoon lista vinkkinä siitä, mitä ei kannata tehdä.

  • Puute 1: Läppä on liian leveä.

Ompelin kotelokappaleen hyvin yksinkertaisesti, ja niinpä läppä on vähän liian leveä. Sen saa siististi tampin alle, ja lohdullista on, että se lukittuu sinne hyvin, mutta täydellisemmässä kotelossa läppä olisi yläreunastaan hiiiukan tätä kapeampi.

  • Puute 2: Läpän ja kotelon yläreunan kohdalla häikkää

Ilmeisesti tämä ryppyisyys ja kurtistelu johtuvat siitä, etten jättänyt pussiosuuksien yläreunaa ompelematta. Tämä puute ei kyllä ole kovin paha.

  • Puute 3: Liian nafti kotelo!

Viimeinen puute on kriittinen: kotelosta tuli sittenkin hiukan liian pieni. Hain mitoituksellani sitä, että kotelo olisi juuri sopiva eikä missään tapauksessa väljä. No ei tullut väljä. iPadin saa juuri ja juuri sovitetuksi koteloon, mutta tosi päättäväisesti saa nykiä. Ei hyvä.

Pohdiskelen juuri, mitä muuta käyttöä kotelolla voisi olla. Kooltaan Tähdehkö-kotelo sopisi pieneksi olkalaukuksi, mutta siihen pitäisi sitten ommella kantohihna. Ää, liian työlästä.

 Idea varmasti juolahtaa mieleeni, kun annan asian muhia.

Hauskaa vappua!

3 comments:

paivis said...

prototyypit ei aina onnistu iha täydellisesti, mutta kiva kotelo siitä uolimatta. Hyvää vappua.

Lea P said...

Näppärän näköinen kotelo, jos teet uuden sopivamman niin säilytä tässä vaikka vanhoja rakkauskirjeitä, väri sopisi niihin hyvin.

Tiinatei said...

Kaikista puutteista ei kannata pitää lukua, kun ulkomuoto ja värit ovat noin kauniit!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails