kassikappaleita.

Runsauden sarvena tursuava jäännöspalalaatikko oli taas käytössä, kun tein lisää neliöitä/suorakaiteita. Tällä kertaa en leikannut kokoamiani paloja neliöiksi, vaan suorakaiteiksi niin, että pala oli aina joko 10cm, 12cm tai 13cm korkea ja sen verran leveä, mitä tilkusta sai.

Sitten yhdistelin palat joko laukkukappaleen levyisiksi tai korkuisiksi pötköiksi. Täytepaloja täytyy näemmä tehdä vielä – joko pari tilkkua lisää tai sitten kaitaleilla täyttämällä.

Vetoketjulaukun toinen puoli voisi näyttää esimerkiksi tältä:


Toisella puolella voisi olla tällaisia tilkkuja:


Tarkemmin katseltuani yhdistelisin palat hiukan eri tavalla eli näin:


Eiliset puuaiheiset laukkukappaleet eivät ole edenneet. Toiseen kappaleeseen täytyy ommella vaakasuora ja toiseen pystysuora lisäkappale, eikä sellaisia ole valmiina, joten työ jäi vaiheeseen. Ylivoimaiselta ponnistukselta tuntuu myös mennä oven kautta toiseen huoneeseen eli niin sanottuun vinttiin, hakea sieltä kiinnisilitettävä tukihuopa ja leikata siitä sopivan kokoiset palat laukkukappaleiden taustalle. Näin vaativaan tehtävään täytyy valmistautua huolellisesti, ainakin minun.

Sen sijaan sain tikatuksi neliömäiset varjotikkaukset kukkaneliöihin perustuvaan tilkkuseinävaatteeseen. Seuraavaksi tikkaan siihen vapaamuotoista, ehkä muurahaisenpolkutikkausta loppuihin mustiin alueisiin, mustalla langalla.

En muuten ole löytänyt mustaa konetikkauslankaa, joten käytän tavallista ompelulankaa. Luulisi, että kauniin himmeästi kiiltävä musta lanka olisi kovinkin kysyttyä konetikkaukseen.

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Olet kyllä ollut ahkera koko Pääsiäisen. Aaah niin Ihania kasseja tulossa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

ompele vetoketjulaukku.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.