tilkkutyökuusen koristelua.

Sain mielestäni kivan idean tyynynpäälliseen tilkkutyönä toteuttamani kuusen koristetikkaukseen, ja idea perustuu sattumaan.

Näytin valmista tilkkukuusta Tyttärelle ja esittelin, että tällaista kultalankaa olen ajatellut käyttää koristeena, näin (laittelin lankaa huolellisesti kolmioiden reunoja pitkin). Tytär kielteli ja sanoi, että langan pitäisi näyttää enemmän siltä, että se on kuusen koristeena. Sekoitin huolellisia linjoja vähän ja huomasimme kumpikin, että langan pää oli löyhällä sykeröllä kuusen latvan kohdalla.

Ja siinä se oli! Kuuseen tarvittiin laitellun latvatähden sijaan löyhä kultalankasykerö:


Eivätkä kultalankakoristeet saa seurata tilkkujen rajoja orjallisesti.

Nyt kyllä huomasin, että ehkä olisin voinut ensin tikata siksak-ompeleen kuusen ulkoreunojen ympäri ja sitten vasta keskittyä kultalankakoristeluun. Mutta ei voi mitään! Innostuin niin tästä ideasta, että pakko oli heti päästä kokeilemaan sitä!

Käyttämäni kultalanka on jotain virkkaus- tai neulelankaa, ja minulla on ollut tämä pitempäänkin kuin monta vuotta. Lanka on ollut palvelualtista ja olen siitä tehnyt monet joulukoristeen ripustuslenkit. Tässä työssä asettelin tätä lankaa (haihtuvavärisellä kynällä) piirtämäni viivan mukaisesti ja tikkasin pitkähköllä siksakilla langan päältä. Ylälankana oli kullanvärinen konetikkauslanka, alalankana tavallinen ompelulanka.

Kommentit

Poppy sanoi…
Kaunis ja jouluinen tikkaus; parhaat ideat syntyvät joskus vahingossa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.