tilkkupeittopinta valmistumassa!

Rupesin tammikuun loppupuolella ompelemaan resurssipalojani neliöiksi, joista ajattelin valmistaa keskipalat uuteen blokkimalliin. Tai ei se mikään uusi malli ole – tilkkuilijat ovat tehneet vastaavia vuosikausia, ja itsekin ompelin vastaavat blokit Kylä lähtee -seinätekstiiliini. 

Kylä lähtee -projektista tämä malli jäikin mieleeni. Esittelin projektia sen alkuvaiheessa, ja nyt on aika esitellä sen loppuvaihetta. 

Kalkkiviivoilla sain vielä kahdelta taholta uusia resursseja, joita käyttelin innoissani. Keskineliöistä tuli vähän erilaisia kuin pelkistä omista resursseista olisi syntynyt.
Tykkäsin ommella keskineliöitä. Ne syntyivät joutuisasti sarjaompeluna! Tässä kuvassa on paljon niistä minulle vieraammista resursseista ommeltuja neliöitä.
Vaikka ensin ajattelin tehdä peittooni kokonaan tummanpuhuvan taustan, päädyin projektin edetessä tekemään myös hyvin vaaleapohjaisia blokkeja.
Lopulta koitti päivä, jolloin laskin blokkeja olevan tarpeeksi. (Tiedän, etten voi täysin luottaa laskuihini, mutta blokkeja vaikutti olevan muutama yli tarvittavan, joten päätin siirtyä sommitteluvaiheeseen.)

Ensiksi jaoin blokit niiden taustavärin perusteella pinoihin. Minulla oli oudon useita harmaita kankaita, sillä pinoja tuli monta!

Sitten otin yhden blokin jokaisesta pinosta ja järjestelin ne tummuusjärjestykseen. Käytin apuna kameran mustavalkoistamistoimintoa. Mustavalkoisesta kuvasta on helpompi havaita tummuusasteet.

Päädyin järjestämään tummimmat blokit näin:
Sitten kävi mielessä, että blokkeja piti ehdottomasti olla yhtä paljon vasemmalle ja oikealle kallistunein keskineliöin. Muuten ei syntyisi tasaisen rytmikästä pintaa! Siksi jaoin blokit vielä kerran pinoihin ja laskin, oliko niitä tasamäärä.

Ei ollut, joten ompelin vielä muutaman blokin lisää, vähän eri värisin taustoin.
Ooh, ja sitten pääsin katsomaan, miltä pinta alkaisi näyttää, kun yläreunassa olisi vaaleapohjaisia blokkeja, keskellä keskivärisiä ja alhaalla tummapohjaisia blokkeja. Aloitin yläreunasta.
Tässä aloitussommitelma näkyy kivammin.
Sommittelun aikana huomasin tehneeni erehdyksen siinä vaiheessa, kun järjestin blokit taustavärin mukaiseen järjestykseen. Olin nähnyt yhden taustakankaan liian tummana, ja tilkkupinnalle muodostui liian terävä raja tumman ja vaalean osan väliin.
Vaihdoin aivan liian tummien blokkien paikkaa sinne tänne – operaatioon kului kokonainen ilta. Olisi kannattanut katsella sommitelmaa tarkemmin ennen kuin ompelin blokkirivit yhteen!
Tumman ja vaalean välinen raja on hivenen epämääräisempi. Tällä menen!

Olen vielä ompelemassa pintaan kehystä, johon käytän blokkien trimmaamisesta jääneitä pikkupaloja. Tämä blokkimalli tuottaa nimittäin valtavan määrän haaskuuseen menevää palaa.

Tilkkupinnassa on joka tapauksessa kivasti vaikka minkälaisia värejä ja kuvioita!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.