valmis seinätekstiili.

Ompelin valmiiksi kolmiulotteiselta vaikuttavaksi suunnittelemani tilkkutyön ja annoin sille nimen ”Tour de France” tilkkuystävältäni Tarjalta Ka saamani kommentin perusteella.


Nimi tuntui täydellisen sopivalta, sillä käytin työhön polkupyöräkuvioista kangasta, ja blokkien on tarkoitus näyttää kuin vuorenhuipuilta. Tour de France -pyöräilykilpailun etapeista useat poljetaan vuoristoisissa maisemissa.

Ompelin seinävaatteen ehdolle Tilkkuyhdistyksen ”Liikkeellä – On the Move” -teemaiseen näyttelyyn, joka tulee esille Luxemburgin Quiltfestival -tapahtumaan toukokuun lopussa. Työ on siksi kooltaan 60 cm x 60 cm.

Tikkasin työn itse ja todella tiheästi. Tilkkuystäväni Soile ehdotti, että ompeleet menisivät juuri näin. Sain kääntää työtä ja vaihtaa lankaa tavallisen monta kertaa, mutta valmistuihan se tikkauskin lopulta! Tämä on ensimmäinen ”kuoliaaksi tikattu” tilkkutyöni.Jotta reunakanttaus ei häiritsisi kolmiulotteisilta vaikuttavia blokkeja (ja jotta sain työstäni täsmälleen 60 cm leveän), lisäsin työhöni tumman kehyksen. Kehyskangas vaikutti vetävän puoleensa nöyhtää ja kissankarvoja niin tehokkaasti, että käytin kanttaukseen eri kangasta. Tummansinistä ei ollut, joten valitsin mustan.


Kun olin tikannut työn valmiiksi, sen reunat aaltoilivat ärsyttävästi.Sain Instagram-kavereiltani hyviä vinkkejä työn tasoittamiseksi – työ olisi pitänyt kastella ja sen jälkeen muotoilla – mutta kokeilin ensin vanhaa kunnon vinokaitaletekniikkaa. Venytin vinokaitaletta samalla kun ompelin sen kiinni työhön, ja se riitti. Tour de France -tilkkuseinävaatteeni reunat eivät enää aaltoile ainakaan häiritsevästi. Saa nähdä, pääseekö se näyttelyyn!

Kommentit

Helena sanoi…
Kolmiulotteisuus tulee hyvin esille; tikkauskorostaa vaikutelmaa. On siinä kyllä tikki poikineen!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiva kuulla, että kolmiulotteisuuden vaikutelma toteutuu. Ja kyllä! Tikkaamisen toteuttaminen vaati "pari" tuntia aikaa. :-)
Marle sanoi…
Hieno! Ja liike mukana.
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiitos! Ensin en keksinyt mitään, minkä olisin halunnut/osannut toteuttaa, mutta tämä loksahti heti kohdilleen. :-)
Tilkkureppu sanoi…
Hienosti liike tulee esille, tätä pitää kokeilla, kun tulee seuraavaan lehteen malli, hienot värit ja tikkaus oikein onnistunut.
Tilkunviilaaja sanoi…
Huomasin toteutuksessa vielä pari juttua, joista voin vinkata! Teette vielä kolmiulotteisemmilta näyttäviä versioita kuin minun!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.