top 5 – tilkkupeittojeni taustakappaleet.

Jos olet yhtään seurannut blogiani, olet varmasti huomannut, että taustakappaleet tuottavat minulle päänvaivaa. Yleensä joudun kokoamaan taustakappaleet monen monituisesta palasta!

Monesta taustakappaleesta on ehkä siksi tullut lähinnä mielenkiintoinen. Osa on kyhätyn näköisiä, mutta tosi moni on ollut toki kivakin!

Paljastan tässä viisi suosikkiani. Siis viisi suosikkitaustakappaletta vanhimmasta uusimpaan!

Ruoho on vihreämpää –tilkkupeitto vuodelta 2012. Valtaosa taustakappaleesta on 1990-lukulaista keittiön verhoa, mutta maltoin ommella koristeeksi rivin tilkkuneliöitä. Se on tämän takakappaleen juttu!


Kirjoitin taustakappaleen ompelemisesta muutaman sanan tähän blogikirjoitukseeni.

Ruoho on vihreämpää -tilkkupeiton paraatipuoli:


Valmista tilkkupeittoani esittelen kirjoituksessa "valmis sinisävyinen tilkkupeitto," ja blokkeja ommellessani ihmettelin, mikä tekee rumasta väriyhdistelmästä yhtäkkiä kauniin.

Tuulen viemää –tilkkupeitto vuodelta 2013. Kun katsoo tarpeeksi pienikokoista kuvaa taustakappaleesta, niin näyttää kuin kuvioraita alkaisi ja loppuisi sulavasti haalistuen (oikeasti siinä on normaalit pystysaumat).


Tuulen viemää -tilkkupeiton paraatipuoli. Esittelen vastavalmistunutta peittoani tässä blogikirjoituksessa.


Jos haluat, voit myös lukea, miten hankalaa minun oli muuntaa tuumakokoinen ohje senttimetrimittoihin ja juuri sopivan näköiseksi.

Olen kirjoittanut tilkkublokille senttimetrimittaisen ohjeen, jos haluat tehdä vaikka samantapaisen tilkkupeiton.

Matkalla pohjoiseen –tilkkupeitto vuodelta 2016. Ystävä olisi melkein halunnut tämän peiton pelkän taustakappaleen takia. Lentäviä hanhia ommellessa bonuksena syntyneistä kolmio-neliöistä kokoamani katseenvangitsijakuvio on kyllä erittäin onnistunut.


Matkalla pohjoiseen -tilkkupeiton varsinainen puoli. Tämä kuva herätti paljon ihastusta, kun jaoin sen Instagram-kanavassani.


Halutessasi voit lukea vielä siitä kun projektini oli aluillaan tammikuussa. Iloitsin nimenomaan bonuspaloista, joita syntyikin valtava määrä.

Pöydät täyteen –tilkkupeitto vuodelta 2017. Kokosin taustakappaleen isohkoista kangaspaloista, joista kaksi sopi toisiinsa vieläpä täydellisesti.


Pöydät täyteen -tilkkupeiton parempi puoli. Lue tilkkupeittoni valmistujaistarina tästä kirjoituksesta.


Tilkkupeittoni ensimmäinen blokki syntyi kokeilun tuloksena kesäkuussa 2016. Kävin läpi jäännöspalavarastojani ja blokkeja syntyi yhä vain lisää.

Koska tilkkupinta oli täynnä jäännöspaloja, löysin blokeista myös muistoja.

Viidentenä top 5 -takakappaleena Tuulenpesät-tilkkupeiton tausta vuodelta 2018. Miksikö? Sain vihdoinkin käyttöön vuosia sitten ostamani kissakuvioisen paneelikankaan, ja koko takakappaleen väritys on sointuisa. Väärin ompelemilleni blokeillekin löytyi käyttöä takakappaleen yläreunasta.


Esittelin valmista Tuulenpesät-tilkkupeittoa aivan äskettäin, tässä blogikirjoituksessani.

Kommentit

*VEKKI* sanoi…
Voi että nämä kaikki on niin Tilkunviilaajan tyylisiä ja kauniita niin nurjalta kuin oikealtakin.
Tilkkureppu sanoi…
Ihastuttavia taustoja ja kauniita, persoonallisia, kuten kaikki tekemäsi peitot!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.