tiistai 12. kesäkuuta 2018

valmis tilkkupeitto: Tasapeli

Ehkä teistä tuntuu, että ompelen tilkkupeiton valmiiksi suunnilleen yhdessä illassa? Ei ol’ perää! Mutta kun tikkauttaa vaikkapa kolme tilkkupintaa kerralla, niiden viimeistely saattaa käydä nopeasti – tai sitten ei.

Ompelin kuitenkin eilen viimeiset pistot Tasapeliksi nimeämääni tilkkupeittoon, jonka ompelin kivasta Island Batiksin kaitalepakkauksesta, ryyditettynä muutamalla eri tummuisella harmaalla kankaalla. Aloitin projektin näköjään lokakuussa 2017, joten ei tämä mitenkään meganopeasti valmistunut!


Jos haluat tehdä samanlaisia blokkeja, katso ohjeeni "ompele rastiblokki batiikkikaitaleista".

Kaitalepakkaus on yllättävän riittoisa, kun valitsee sopivan mallin. Tasapeli-tilkkupeitosta tuli kooltaan noin 160 cm x 185 cm. Kaitaleita jäi jäljelle vain aivan pieniä paloja, mikä oli tarkoituksenikin.

Näin sen verran vaivaa, että asettelin (nopeasti) Tasapeli-tilkkupeiton ryöppyämään alas kotiportaita.


Soile Kivinen Töölön Tilkkupajasta toteutti peiton pinnassa kauniisti lainehtivat tikkauskuviot. Kuvion nimi on Malachite, ja se pyöristi peiton suoraviivaisuutta juuri sopivasti.

Tuskinpa ketään ihmetyttää, miksi peitto sai tällaisen nimen?! Kerron silti, että ensiksi mieleen hyökkäsivät tietenkin rastit ja ruksit ja rastit, ja harkitsin myös suukkojohdannaista (koska englanninkieliset käyttävät rastia suukon symbolina). Näitä kuvia katsellessani huomaan, että olisin voinut lähteä jostain ristipistoistakin miettimään.

Peittoni saa kuitenkin olla yksi-risti-kaksi-tyyppisesti Tasapeli.

Jälleen taiteellinen otos Tasapeli-tilkkupeitostani. Sehän toimisi hyvin vaikka piknikpeittona!


Peiton väritykseen löytyi – hämmästyttävää kyllä – sopiva taustakangas suoraan varastoistani. Yhtä ja ainoaa kangasta vieläpä! Taustakappaleessa ei toisaalta ole mitään erityistä näytettävää, joten esittelen sen vain ohimennen.


Nimilappu on taas Espoon killan ystävänpäivälahjapaketista. Olipa se juuri sopivan värinen taustakappaleelleni!


Peiton värityksen viehätys perustuu kauniisiin batiikkikaitaleisiin. Tuntui melkein välttämättömältä ommella työhön reunakantti myös batiikkikankaasta.


Minulla sattui olemaan sopivaa vaalean siniharmaata batiikkia, ja vaikka se olisi ollut kaunista kangasta johonkin muuhunkin projektiin, leikkelin sen melkein kokonaan tähän reunakantiksi. Onneksi se kuitenkin riitti!

Nyt ei ole uusia tikattuja tilkkupeittoja odottamassa, vaan olen projektien suhteen tyhjän päällä. En keksi, mihin ryhtyisin!

10 kommenttia:

Kati kirjoitti...

Todellakin, peittoja syntyy nopeammin kuin ehdin nettiä lukemaan! Niin hienoja värikkäitä kaikki! Tämän suoralinjainen matemaattisuus kiehtoo minua - ehkä pääsen joku päivä kokeilemaan... Keksit varmaan nopeasti jotain uutta tekemistä!

Irma kirjoitti...

Mietippäs vaan, eiköhän sinulla ole jo seuraavaan projektiin ajatus....

Hanna/ Punatukka ja kaksi karhua ♥ kirjoitti...

Ohhoh, mikä taideteos ❤️

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Blokkeja on helppo tehdä, niin että siitä vaan kokeilemaan!

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Ehkä teen ensin pari tilkkupussukkaa!

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! ❤️

Marle kirjoitti...

Hauska! Ja oikein osuva nimi.

Tilkkureppu kirjoitti...

Kaunis ja värikäs! No pian sinä keksit tekemistä:)

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! Jotenkin he ovat lopulta nimiensä näköisiä.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! Kaitalepakkaus oli tosi värikäs kyllä! Ehkä jossain vaiheessa löytyy se uusi projekti.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails