typeryyksiä.

Kirjoitan tietenkin blogissani eniten tekemisistäni ja esittelen onnistumisiani. Tylsäähän olisi, jos ainoastaan valittelisin. Nytkin kirjoitan tavallaan onnistumisista – olen nimittäin vuosien mittaan onnistunut tekemään koko joukon typeryyksiä.

Ompelenpa palat väärin päin yhteen

Yleisin tilkkutöihin liittyvä mokani on liittää kappaleet yhteen nurja oikeaa vasten. Se on joka kerta turhauttavaa! Luulisi, että vähitellen oppisin asian, mutta ei! Virhe toistuu kerta toisensa jälkeen. Voisin myös tehdä kokoomakatsauksen typerimmistä mokistani. Yleisin on ainakin se, että ompelen nurjan vasten oikeaa.

Yleensä hyväksyn tilanteen enkä korjaa. Esimerkiksi ommellessani traktorinjälkikuvioblokkeja peittoon, jolle annoin nimeksi Massey-Ferguson.


Välillä virhe on pakko korjata. Esimerkiksi jos saumanvarat muuten näkyisivät blokin oikealla puolella, kuten tässä postauksessa esittelen.

Pitäisi mitata kaksi kertaa ja leikata kerran

Toinen yleinen mokani on leikata vääränkokoisia paloja. Silloin kun minulla oli maailman typerin viivain (jonka toisen reunan numerointi lähtikin ykkösestä, ei nollasta), leikkelin tietenkin aivan mitä sattuu. Tein silloin maailman eniten leikkuuvirheitä! Otin virheistä silti täyden vastuun esimerkiksi tässä sutta ja sekundaa -postauksessa.


Onneksi tajusin ostaa uuden viivaimen ennen kuin hermot menivät. Kokonaan.

Tuulen viemää -tilkkupeittoon ompelemistani tilkkublokeista yllättävän monesta tuli jotenkin väärän kokoinen. Eri tavoin! Ihmettelen sitä yhä. Käytin blokit kuitenkin peiton taustakappaleessa ja ne ovat siellä tosi kauniit, katsokaa vaikka:


En sitten katsonut tarkasti

Kolmas yleinen mokatyyppi minulla on se, että ompelen vahingossa useampia kappaleita yhteen kuin minun pitäisi. Koska tikkauksen aikana vanu on minulla yleensä alimpana, se saattaa tartuttaa itseensä epämääräisiä tilkkuja ompelupöydältä (ja meillehän on kaikille selvää, ettei ompelutilani ole maailman siistein). Esimerkiksi tässä postauksessa paljastan pienen tilkun jääneen vanupuolelle tikkauksen alle. Tämä ei ole ollut ainut kerta!

Olen tietenkin myös ommellut kaksi palaa yhtaikaa toiseen tilkkuun kiinni. Palat ovat olleet samankokoiset ja tismalleen päällekkäin ja kaksinkertaisuus on jäänyt huomaamatta.

Minkälaisia tilkkumokia te teette? Kehtaatteko tunnustaa?

Kommentit

Irma sanoi…
Eipä noista ollut mitään outo juttu, kaikki on tullut kokeiltua:) ja varmasti vielä monia muitaki;) Joskus kyllä ihmettelee itsekin mokailujaan kun ne syntyvät kuitenkin aika yksinkertaisista asioista.
Tilkkureppu sanoi…
Ihan samanlaisia mokia ja samaa ihmettelen aina itsekin, kun niitä tekee aina uudestaan ja uudestaan..., mutta niinhän se on, että tekevälle sattuu ja tapahtuu!
Teje Karjalainen sanoi…
Hei! Ihania juttuja! Usein yritamme olla, tai ainakin esittaa niin taitavaa ettei mokista juuri mainita, mutta nama ovat hauskoja juttuja. Ja varmaan kay meille kaikille. Mitta virheita tulee, tai en tieda onko mitta- vai mika arviointi virhe. Saastan mahdollisimman paljon kangasta ja siksi usein jaa himpun liian pieneksi. Sitten joutuu ehka trimmaamaan ja lopuksi on tuhlannut enemmankin. Blokki rivit vaihtavat itsestaan paikkaa ja kaantyvat eri suuntiin. Just kun ajattelee etta nythan tama luistaa helposti (eika keskity kunnolla) niin pieleen menee. Purkaessa koitan ajatella/toivoa etta ehka opin tasta jotain.
Terkuin Teje

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.