tiistai 28. helmikuuta 2017

ryhmäkuva metsän eläimistä.

Kirjoitukseni lopussa on otsikon lupaama ryhmäkuva, mutta aloitan vähän kauempaa. Ensimmäisestä kuvasta voisi luulla, että aloitan alusta! Mutta tässä ovat mini-Fancy-Forest-tilkkutyön toisen pupublokin korvat.


Vihreä pupuversio tuli valmiiksi, mutta eipä siitä ole erillistä kuvaa. On vain tämä melkein koko ryhmää esittävä kuva:


Kaksi blokkia puuttuu: kettu ja tulikärpänen.

Olin vältellyt seuraavan blokin eli tulikärpäsen ompelemista, koska edellisen tekemisessä oli mutkia matkassa – tai väärin ompelemiani saumoja. Päätin pitää varani ja keskityin huolellisesti! Niin huolellisesti, että ompelin yhden Frances Firefly –blokin osuuden täysin typerästi väärin. Vai mitä sanotte:


Olin aika ymmälläni, miten olin saattanut ommella keltaisen tilkun noin eri väriseen tilkkuun kiinni! Ei siinä auttanut kuin leikata kolme uutta palaa ja ommella ne oikein yhteen. Tässä hän on valmiina:


Enää ei puuttunut kuin yksi kettublokki! Siis miniversiostani. Jos olisin tekemässä isoa peittoversiota, kettuja pitäisi tehtailla tässä vaiheessa vielä 13 lisää.

Tein neljännestä ketusta oljenkeltaisen ja otin koko neljän porukasta ryhmäkuvan:


Oljenkeltainen kettu ei vain näy kuvassa, koska Kissa tuli häälymään kuvaussessiooni.

Kun blokit olivat valmiit, ompelin niiden väliin ja ympärille kaitaleita, ja se kesti aika tovin. Tylsääkin se oli! Selvästi tylsintä koko projektissa. Mutta lopulta saatoin ottaa ryhmäkuvan näistä metsäneläimistä:


Anteeksi heidän apeahkolta näyttävä värityksensä! Talvi-iltaisin valaistusolosuhteet nyt ovat tällaiset. Tulen toki esittelemään mini-peittoa uudestaankin, sillä vastahan tämä on tilkkupintana. Pitäisi keksiä, miten tämän tikkaisin.

Instagramissä minulle ehdotettiin, että tikkaisin tämän käsin. Vielä en ole niin paatunut tilkkutyöläinen, että jaksaisin käsintikkauksia. Koneella surrutan tai kannan Soilelle Töölön Tilkkupajaan! Aika näyttää.

8 kommenttia:

Ariane kirjoitti...

This is a beautiful quilt top!! So cute!!!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat elukat, täytyyhän niiden saada tilaa ympärille, vaikka kaitaleiden ompelu ei olekaan niin kivaa. Suosikkini ovat pöllö ja siili. Irmeli

Tarja kirjoitti...

Ihanat sävvyt työssä. Kaunis työ.

*VEKKI* kirjoitti...

Kyllä nuo vaan on niin hauskoja elukoita.

Schulz Family kirjoitti...

I absolutely love it. Some of the quilt blocks look like they would be really fiddly to make, if you got the wrong colour in the wrong place it would be some reverse stitchery!!

Tiinatei kirjoitti...

Niin ihana! Minun forestini on vielä kettuvaiheessa, mutta eiköhän muutkin eläimet ala pian lisääntymään. Onko tälle jo käyttökohde?

Tilkkureppu kirjoitti...

Tosi kaunis kokonaisuus ja vaalea tausta toimii todella hyvin.

Marle kirjoitti...

Hieno kokoelma eläimellistä menoa. Ja oikein erityisesti ihailen tuota rohkeaa kissa, joka muina miehinä tarpoo kettujen naaman päältä! Ei tuollaista kissaa ihan joka talossa ole.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails