ompelin pussukan jo valmiiksi!

Olisi varmaan pitänyt ommella pussukka valmiiksi jo pääsiäiseksi, niin olisin tällä kuvalla voinut samalla lähettää lukijoille pääsiäistervehdykset. Minulla on pihalla tuollainen hoopo tekopupu (vaikka siellä loikkii myös niitä ikäviä mutta todella suloisia citykanejakin), jonka kerran ostin mukaani jonkinlaisen mielennyrjähdyksen vallassa.No, pussukka on pääosassa, eikö olekin? Sen nimi on Satunnainen. Nimi tuli mieleeni tilkkupintojen sattumanvaraisesta löytämisestä.

Tällä puolella pussukkaa näkyy useita todella vanhoja kangashankintoja. Ruudullinen kangas on isoäidin kaupasta pakan loppu. Hiiriä tai jotain eläimiä puna-valko-raidallisella pohjalla on kangasta, jota ostin Tyttären ollessa vielä vauva. Tein siitä hänelle söpön puhvilahjesortsihaalarin, joka ei käytössä kuitenkaan ollut kiva. Tuo vaaleamman punaraidallinenkin kangas on varmasti 1990-luvulta. Oli jo aikakin saada nämä järkevään käyttöön!

Toinen puoli pussukasta:


Tässä näkyy hyvin, että ompelin jälleen mukaan pitkän sivulenksun, josta pussukkaa voi vaikka kantaa, eli tämä on taas Street-mallistoa.

Sisällä ei ole sisätaskua, vaikka sellainen tekisi pussukasta jotenkin laadukkaamman. Oli niin kiire valmistaa, etten ehtinyt taskun tekoon. Mutta Tilkunviilaaja-merkki siellä on.


Tässä on vielä toinen avonainen kuva, jossa näkyy, että kokosin vuoripalat pienemmistä paloista.


Ja tässä Satunnainen-tilkkupussukka on pitkällään.


Vaaleanpunaista pohjaa riittää, mutta pussukka ei näytä lainkaan valjulta. Kerrankin osasin ajatella, että alaosa tilkkupinnasta jää piiloon.

Lähikuva sivulta.


Vetoketjun päissä on kangasjatkeet, mutta niitä ei juuri näy. Mittailin silmällä, että joo tällainen pidempi vetoketju on hyvä, mutta olisi pitänyt vain ottaa 25-senttinen ja lisätä päihin kunnolla pitkät kangasjatkeet. Pussukkapinnoissa ei riittänyt yläreunassa enempää leveyttä, joten kangasjatkeet jäivät nyt aika nysiksi.

Satunnainen-pussukan mitat ovat seuraavat:
  • Leveys ylhäältä noin 28cm 
  • Korkeus noin 19cm 
  • Pohjan leveys noin 10cm 
  • Kantolenksun pituus noin 38cm.

Kommentit

Irma sanoi…
Kaunista, tyylikästä sinua jälleen kerran:)
Unknown sanoi…
Makeesti vaaleanpunainen pohja häviää pinnan alle. Tikkaukset näkyvät siinä ehkä kuitenkin parhaiten. On kivaa kun voi töissään käyttää vanhoja muistoja tuovia kangaspaloja :-)
Tilkku & Tilkku sanoi…
Pussukka on kerrassaan soma ja nuo tarinat noista kankaista antavat siihen höysteeksi nostalgiaa. Hyvä pupu tuo on, ei järsi omenpuita ja hymyilee niin iloisesti.
Soile Kivinen sanoi…
Tosi ihana pussukka ja hienot tikkaukset!
*VEKKI* sanoi…
Tosi nätti. Tuo tikkaus on hienosti korostamassa. Ja kiitos kun noita tekniikkatietojakin laitoit.
Tilkkureppu sanoi…
Tosi hieno pussukka ja hyvänvärinen, kankaat ovat kauniisti sommiteltu ja vuori kerrassaan ihana!
Tikkaus upea:)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

valmis! Omega-tilkkupeitto.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.