kierrätysaiheita.

Voih sentään, miten vähälukuisiksi minun ompelutuokioni ovat taas kutistuneet! Siltä varalta, että blogini lukijat kuitenkin kaipaavat lukemista, tarjoan taas kierrätysaiheita.

Marraskuussa 2009 

Tilkunviilaaja-blogin ensimmäinen postaus näki päivänvalon neljä vuotta sitten 3.11.2009, ja tuon vuoden marraskuun loppupuolella tunnun puuhanneen PC-laukkuja. Teetin niihin sopivat pohjavaneripalatkin.

Suurista PC-laukkuvalmistamohaaveistani huolimatta tuon tuotteen tekeminen tyssäsi, sillä hukkasin käyttämäni kaavan. En ole löytänyt sitä, vaikka olen monta kertaa etsinyt, enkä toisaalta ole viitsinyt mittailla, laskeskella ja piirrellä uutta kaavaa. Siksi minulla on pohjavaneripaloja jäljellä vielä noin seitsemään laukkuun. Tai yhteentoista. Huokaus.

Marraskuussa 2010 

Ohhoh, marraskuun loppupuolella 2010 olin jo saanut valmiiksi neljä joulukuusiaiheista tyynynpäällistä ja jouluisia lasinalusia oli myös tekeillä. Postauksen nimikin on ”valmiina valmiina”. Kylläpä näytän tehneen ahkerasti kaikenlaista!

Esittelen saman postauksen lopussa joulutilkuista ja kullanhohteisesta kankaasta tekemiäni palasia ja kyselen, mahtaako siitä tulla mitään. No vielä ei ole tullut.

Marraskuussa 2011 

Olen ommellut tilkkukukkatyynynpäällisiä sekä vuoden 2010 että vuoden 2011 marraskuussa. Kerron tässä ”tyynynpäällinen tilkkutyönä” –postauksessani myös Muu-vetoketjupussukan ompelemisesta ja luettelen työvaiheet. Yllättävän pitkä lista! Ja postauksen otsikko on vähän harhaanjohtava, koska siinä on ehkä enemmän vetoketjupussukka-asiaa.

Marraskuussa 2012 

Vuosi sitten olin ollut ensimmäistä kertaa Töölön Tilkkupajassa viettämässä Soilen kanssa kahden hengen ompeluseuraa. Muistan yhä, miten riemastuttavaa oli tarttua toisen ihmisen jäännöstilkkuihin!

Tiedän, että Soile valmisti kokoamani tilkkupinnat pussukoiksi ja itsekin sain pussukan aikaiseksi niistä pinnoista, jotka hänen kehotuksestaan tein itselleni hänen tilkuistaan. Totta kai ihanista jäännöstilkuista ompelemani pussukka sai nimekseen "Ihanuus".

Käytin pussukkaa jopa mallina kuvaillessani valeympyrätikkausta. Myös Tytär olisi halunnut sen itselleen.

Jotkut tilkut vain ovat tasa-arvoisempia kuin toiset, vai miten se sanonta menikään.

Kommentit

*VEKKI* sanoi…
Kiva historiikki. Aloitimme näköjään samoihin aikoihin. Yllättävää on se, kuinka nopeasti unohtuu nuo vanhat tekemiset. Onneksi olen säästänyt kaikki postaukset myös kaatuneen vuodatuksen puolelta.
Onnea meille.
Tiinatei sanoi…
Uusintoja esittävät isommatkin toimijat. Muisteluitasi on mukava lukea. Mukavaa viikonloppua!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.