geometrisia tilkkublokkeja.

Geometrisia tilkkublokkeja on syntynyt vauhdilla. Vihdoinkin pääsin ompelupisteeseeni ja nyt näitä vihreä-violetteja blokkeja onkin jo:


Kuusi kappaletta? Ei! Valmiita on yhteensä 24 kappaletta eikä neljästä blokista puutu enää paljon. Hyvin siis etenee!

Olen erityisen ylpeä siitä, että olen pysynyt värisuunnitelmassani enkä ole laajentanut värivalikoimaa esimerkiksi siniseen tai pinkkiin, niin kuin helposti voisi. Ehei! Kaikki vihreät osuudet ovat enimmäkseen vihreitä tai vihreiksi luettavia ja violetit ovat violetteja.

Tunnustin tässä postauksessani kolme tilkkumokaa, jotka kaikki tein yhden illan aikana geometrisia tilkkublokkeja ommellessani: ompelin reunaan väärän levyisen kaitaleen; purin väärän kaitaleen pois; ja leikkasin väärän kokoisen kappaleen, jonka ehdin ommella ja pilkkoa ennen kuin huomasin erehdystäni.

Tunnustan nyt vielä yhden tilkkumokan, sen mikä on ehkä aloittelijan tyypillisin virhe. Mitä vikaa kuvassa?


Ah, kuvassa ei ehkä ensisilmäyksellä näyttäisi olevan mitään vikaa, koska ommelviiva ei näy kunnolla. Käännänpä kaitaleet oikein päin:


Siis aloittelijan virhe: ompelin kaitaleen nurja puoli oikeaa puolta vasten. Enkä tietenkään rajoittunut virheineni vain yhteen blokkiin, vaan ompelin ketjussa kolme blokkia samalla tavalla väärin (ompelen kappaleet kaitaleisiin kiinni ja leikkaan vasta sitten).

Geometrisen tilkkublokin ompelujärjestys 

Senttimetrimitat tähän geometriseen tilkkublokkiin löytyvät tästä ”ohjepostauksestani”.

Itse leikkaan tuon varsinaisen kankaan (tässä vihreä) ensin 12-senttiseksi kaistaksi, josta leikkaan yhden 14-senttisen palan ja toisen 16,5-senttisen palan. Sen isomman kavennan sen jälkeen 11cm leveäksi. Tietysti jos kuviossa on tietty suunta (vaikka raitoja), näin ei kannata tehdä, mutta esimerkiksi pallokuvioisessa systeemi toimii.


Ompelen palat toisiinsa ja silitän. Sitten leikkaan musta-kangas-värikangas-kappaleen kahteen osaan, 4cm leveään ja siihen toiseen. Ompelen 4cm leveän kappaleen aina samalle puolelle aksenttivärin suhteen (seuraavassa kuvassa vasemmanpuoleinen pala):


Sitten ompelen 4cm leveät mustat kaitaleet kappaleen ylä- ja alapuolelle.

Viimeiseksi ompelen 4cm leveän mustan kaitaleen kappaleen aksenttivärin puolelle ja 6,5cm leveän kaitaleen toiselle puolelle.


Aksenttiväri-toinen-väri-osuus on siis ikään kuin mustalla pohjalla. Näen sieluni silmissä, että kappaleet näyttävät valmiissa peitossa leijuvan mustan yläpuolella. Voi olla toiveajattelua kyllä.

Joka tapauksessa tilkkupinta näyttää lupaavan kivalta. Tätä ei ole lainkaan vaikea ommella (jos välttää minun tekemäni neljä tilkkumokaa), sillä mitään kohdistuksia ei tarvita.

Kommentit

Irma sanoi…
Ehdin jo vähän mietiskellä että mitähän salaista siellä puuhaillaan kun mitään uutta ei tule näkyville:)
Kivan näköistä pintaa on tulossa ja yläkuvassa neliöt näyttävät todellakin leijuvan mitä ne sitten valmiissa työssä tekevätkään:)
Samanlaisen kaitalemokaompeluksen tein juuri itsekin ja vielä neliön molemmimme puolilla. Ensin ajattelin että en pura koska se tiesi vähän enemmänkin purkamista eikä tuo niin selvästi edes näkynytkään mutta omatunto ei antanut periksi. Purin ompeleet ja sitten oli hyvä mieli:)
Tilkkureppu sanoi…
Tulossa kivaa tilkkupintaa!
Samanlaisia mokia sattuu kokoajan täälläkin ja ratkojalle on töitä aika usein!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.