tilkkupussukan toinen puoli.

Tilkkupussukan toisesta puolesta tuli aika lailla värikkäämpi kuin kirjainpuoli on, mutta on näissä samojakin kankaita. (Kirjainpuolen olen esitellyt edellisessä postauksessani.)


Halusin käyttää vain käsillä olevia jäännöspaloja, en halunnut lähteä leikkaamaan uusia paloja. Siksi lopputulos on näin vaihtelevan värinen. Huomautan lisäksi, että pinta tulee näyttämään paremmalta, kunhan tasoitan kappaleen suorakaiteeksi. Epämääräisen muotoinen kooste ei koskaan ole erityisen edustava.

Seuraava vaihe olisi pintojen tikkaaminen, jos haluan sen tehdä. Sitä mukaa tikattavan pussukkapinnan etu on, että tilkut kiinnittyvät vanuun (ja mahdolliseen välikerrokseen) samalla kun ne ommellaan yhteen, mutta näkyviä tikkauksia pintaan ei tietenkään muodostu.

Jään pohtimaan asiaa. Ehkä haluaisinkin tälle toiselle puolelle vähän jotain tikkauskuvioita…

Kommentit

Karakali sanoi…
Oi tilkkutyömentorini, kysyisin sinulta apua tikkaamiseen.

Näin yleensä kun tikataan niin tikataan sauman kohdalta. Mutta kulkeeko se tikki tismalleen sauman päällä vai jommalla kummalla puolella siinä vierellä? Olen yrittänyt noita kirjojakin lukea, mutta ihmeen huonosti on asia selitetty kun ei mun päähän oikeen lamppua syty.

Voisitko kiltti auttaa? Tuleeko tismalleen sauman päälle vai viereen?
Tilkunviilaaja sanoi…
Hyvänen aika, vai tilkkutyömentori! Ja kysyt kuitenkin asiaa, joka ei ole minulle ihan tutuin.

Varmaan tarkoitat stitch-in-the-ditch-tikkausta. En ole varma, mikä on oikeaoppisin tapa, mutta itse tikkaisin hiukan sauman vierestä, siis vaikkapa 1mm päästä. Jos tikkaa tismalleen sauman päältä, sen luulisi heikentävän saumaa (tai sitten ei).

Mutta tikkaus on tikkaajan makuasia. Voit aivan yhtä hyvin päättää tikata vaikkapa paininjalan etäisyydeltä saumasta.

Ikävää, etten voi kertoa sinulle sääntöä, kun sääntöä kysyt! Muuta sääntöä siis kuin että voit päättää itse.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

seitsemän tilkkuilijatyyppiä – tunnistatko näistä itsesi?