omenankukkalaukku muka-sangoin.

Kyllä pitääkin lämmintä säätä! Huh huh, ei tahdo neulaa voida pitää kädessä. Onneksi en ole tikkaamassa peitettä käsin juuri nyt! (Ei silti, että koskaan tikkaisin peitettä käsin, mutta etenkin näillä kelelillä se mahtaisi olla kuumaa puuhaa!)

Ompelutilani on kodin lämpimintä aluetta, mutta saatoin viipyä siellä eilen sen verran, että sain leikatuksi omenankukkalaukkuun sangat. Olisin voinut viettää pitkän ajan valitsemalla juuri sopivimman sankakankaan, mutta en kuumuudelta jaksanut. Valitsin esillä olleista (laukussa käyttämistäni + uusista hankinnoista) sopivimman kankaan ja leikkasin siitä.


Leikkasin myös laukkuun tulevan nappilenksun ja jopa ompelin sen. Siitä ei nyt ole kuvaa.

Illan mittaan kotona jäähtyi sisäilmakin aavistuksen verran, ja pystyin palaamaan ompelutilaan ja surauttamaan laukkuun vuorin, joka oli odottanut minua valmiiksi leikattuna ja nuppineuloin kiinnitetttynä useamman päivän. Mutta silitysrautaan en koskenut! Availin saumoja käsivoimin.

Nyt pitäisi vielä löytää huolittelukaitalekangas ja leikata se. Huh huh!

Jotain aivan muuta

Välillä suostun vapaaehtoisesti tuunaustöihin, niin kuin viime viikolla, kun oikein ehdotin, että voisin lyhentää työkaverin hameen. Tein purkutöitä television ääressä eilen illalla ja leikkasin ylimääräisen kankaan pois saman tien:


Yleensä korjausompeleminen on minusta tukalaa puuhaa, mutta tässä hameessa on niin kaunis kangas, että lyhennän tämän mielelläni, jotta omistaja ehkä voi pitää tätä mielellään, ei pitkin hampain.

Olen jo saanut pienen ajatuksen ylimääräisen kankaan hyödyntämiseksi. Kangas on ohutta silkki-puuvillaa, mutta se varmaan kestäisi riittävästi laukussakin, kun käyttäisin sitä (vapaamuotoisten) tilkkuneliöiden keskustana. Luulisin, että tilkkupinnasta tulisi mielenkiintoinen.

Kenties tauoille

Valmistaudun jäämään lomalle ja joudun varmasti pitämään taukoja blogissani. Kävijöitä riittää lomakaudesta huolimatta näköjään edelleen, joten vähän harmittaa pitää taukoja, mutta ei voi mitään, jos ei ole nettiyhteyden päässä (tai jos ei satu ompelemaan mitään)! Postauksia saattaa kuukauden verran tulla aika harvakseltaan.

Kommentit

ailami sanoi…
Rentouttavaa lomaa Tilkunviilaajalle! Syksyn sato on varmaan muutaman viikon tauon jälkeen sitäkin antoisampi :-).

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.