uutta laukkua syntyy – toiseen suunnitteilla parannus

Uusi puna-oranssi laukku

Tässä on ollut pimeää niin pitkään, että viikonlopun aikana leikkaamani puna-kelta-oranssit kaitaleet kutsuivat iloisuudellaan ja pirteydellään minut ompelukoneen ääreen eilen.

Ompelin kaksi kaitaletta pitkältä sivulta yhteen ja yhdistin parit edelleen. Koska kaitaleet olivat hyvin eripituisia, sain monenlaisia yhdistelmiä. Valmiissa paloissa oli aina neljä kaitaletta vierekkäin.


Olin suunnitellut tekeväni paloista yksinkertaisen korinpohjamallin, mutta tarkasteltuani paloja vierekkäin, suunniteltu kuvio alkoi näyttää liian levottomalta. Tutkin varastojani ja löysin pallollisen kuosin hiukan rauhoittamaan tilkkupaloja. Suunnittelemaani laukkuun tarvitaan joka tapauksessa lisäkankaita sivuihin, pohjaan, sankoihin ja tietysti vuoriin.

Kauan valmiina ollut kesäkassi

Muutama vuosi sitten innostuin tilkkuiluystäväni kiltailtaan näytille tuomasta kirjasta Patchwork Tasker niin, että ostin sen itselleni ja tein sen ohjeilla heti yhden kassin. (Minulla oli japanilaisittain taiteltuja paloja valmiina, mutten ollut sitä ennen keksinyt, mitä niistä voisin tehdä.)


Kassi on ollut valmiina vaikka kuinka kauan, mutten ole käyttänyt sitä koskaan; jokin siinä on häirinnyt. Kassi on yleensä roikkunut puoli-esillä jostain kahvasta tai koukusta. Pari iltaa sitten tarkastelin kassia keittiössä ja keksin, että siinähän on liian leveät sangat. Ne näyttävät tökeröiltä eikä niistä ole kiva kantaa, kun ne ruttaantuvat käytössä.


Jotten joudu tekemään kokonaan uusia sankoja, tuunaan olemassaolevia: taitan sangan noin 15cm matkalta keskeltä kaksinkerroin, sujautan sisälle pätkän pyykkinarua ja ompelen käsin kiinni ja umpeen. Luulen, että kantomukavuus kohentuu.

Kommentit

nätti rätti sanoi…
Sullahan syntyy vallan ihania kasseja!
Tilkunviilaaja sanoi…
Kiva, että tykkäät, ja että kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.