kosiskelua.

Kosiskelen suosiotanne jälleen uudella vetoketjupussukalla, jonka nimikin on sopivasti Kosiskelu.
Tosin nyt kun katson kuvaa, huomaan, että olisihan tälle voinut antaa myös nimen Kukkoilu.

Kääntöpuolella on hedelmäisempiä värejä:
Kosiskelu-vetoketjupussukan vuoriin päätyi hylätty tilkkublokki, jonka nappasin mukaan eräästä kiltaillasta. Meillä oli teemana kontrasti, ja tekijä oli tuonut blokin mukanaan esimerkkinä liian vähäisestä kontrastista.
Blokin kankaat olivat viehättävät, mutta toden totta – palojen välille ei muodostunut tarpeeksi värieroa, ja blokkikuvio jäi näkymättömiin. Vuorikappaleessa se ei kuitenkaan haittaa yhtään!

Kosiskelu-pussukan pinta sai tuplaspiraalitikkauksen. Jos haluat itse kokeilla tätä tikkauskuviota, katso vinkit tekemästäni pienestä ohjeesta: näin tikkaan useamman spiraalin.
Vetoketjun päähän löysin vallan mainion kankaan! Olen tainnut ostaa kankaan 1990-luvulla, silloin kun vielä ompelin innokkaasti vaatteita itselleni. Vaalealla kankaalla on siellä täällä kuvioita, jotka liittyvät huviretkeen. Aurinkolaseihin sonnustautunut henkilö ja eväskori nyt ainakin.
Henkilö aurinkolaseineen päätyi nyt kuusikulmioon, joka päättelee Kosiskelu-pussukan vetoketjun. Vaatteeksi asti tämä kangas ei koskaan ennättänyt.

Hahaa, luulitte pussukkaa vaaleahkoksi, mutta silläpä onkin tumma pohja!
Kosiskelu-vetoketjupussukka on Avoin-mallistoa, ja se on strategisilta mitoiltaan tällainen: 
  • Leveys ylhäältä noin 25 cm 
  • Korkeus noin 15 cm
  • Pohjan leveys noin 5 cm. 
Kosiskelen vielä toisellakin jutulla – tässä esimakua tulevasta. Rakentelen tilkkupeittoa harmaista neliöistä ja samankokoisista fourpatch-blokeista.
Olen päässyt jo kokoamisvaiheeseen, joka on hivenen haastava, koska peitto rakennetaan kulmasta kulmaan. Ensin on vain pari saumaa kohdistettavana, mutta pian on jo vaikka kuinka monta!

Vielä kokoamistakin haastavampaa oli arvioida, minkä kokoisen pystyn rakentamaan tällaisista neliöistä, jotka asetellaan kulmittain. Hiha-arvioni heitti melkoisesti, ja nyt minulla on vaikka kuinka paljon ylimääräisiä blokkeja käsillä! (Onneksi olen ompelemassa orpoblokeista toista tilkkupintaa, ja voin ehkä käyttää nämä ylimääräiseni siihen.)

Kommentit

Tiinatei sanoi…
. Aurinkolasinainen vetoketjun päätykappaleessa kruunaa koko pussukan! Peitto näyttää mielenkiintoiselle jo tässä vaiheessa, pallokankaan käyttö on virkistävä lisä. En ole koskaan tehnyt kulmasta kulmaan -peittoa, mutta seuraavani tulee olemaan sellainen.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.