tilkkupäivät jäivät väliin.

Vuoden 2017 Tilkkupäivät eli Lumitilkku pidetään Kemissä - enkä minä ole mukana. Uskomatonta, miten mahdottomaksi Kemin-matkani osoittautui! Ensin jouduin setvimään matkaani lentolakon takia, koska viime vuoden marraskuussa varaamani lento peruuntui. Vaihtoehtoisia, sopivia lentoja ei ollut, joten päätin turvautua junakyytiin menomatkalla.

Miten kävi? No kelvottomasti kävi. Saavuin hyvissä ajoin Pasilan asemalle ja katsoin yhdeltä näyttötaululta ensin lähtöraiteen ja sitten raiteen omasta näyttötaulusta vaununi pysähtymiskohdan.


Vaikuttaako kuvan perusteella siltä, että lähtöraide olisi vaihtumassa? Minulle ei tullut mieleen epäillä.

Menin merkitylle alueelle odottamaan. Sinne ei näkynyt yksikään näyttötaulu, ja viereisen raiteen toisella puolella olevalta rakennustyömaalta kuului sellainen meteli, etteivät myöskään kuulutukset kuuluneet. Niinpä minulta (ja parilta muultakin junaan mielineeltä) jäi huomaamatta, että lähtöraide oli vaihtunut. Minä jäin junastani.

Ehkä minun olisi pitänyt suhtautua näyttötaulun lupauksiin vainoharhaisesti ja käydä 50 metrin päässä vielä viime tingassa tarkistamassa, että odotan oikealla raiteella?

Kaksi epäonnistunutta yritystä riittivät minulle. En nyt lähtenyt Tilkkupäiville Kemiin. Voi itku, millaista epätodennäköistä epäonnea! Toivottavasti Kemiin päässeillä on mahtava viikonloppu!

Minun piti tuoda Tilkkuyhdistyksen hallituksen myyntipöydälle tuote, jonka valmistuksessa olin käyttänyt uudenväristä Finn Quilt –kangasta. Tuote onkin näillä näkymin esillä seuraavilla Tilkkupäivillä, jotka pidetään Raisiossa. Niin, ja ennätän ehkä tehdä valmiiksi myös toisen, jo aloittamani pussukan!

Tässä pussukoiden kappaleet ovat vasta tekeillä:


Olin aikonut ommella vielä useampia pussukoita, mutta aika loppui kesken. Osa tämän kuvan tilkkupinnoista odottaa vielä täydennystä pussukan mittaiseen kokoon.


En ollut nimennyt valmista pussukkaa vielä, mutta nyt annan sille nimen ”Matkalla Kemiin”. Valitsin sen paraatipuolen kylkeen ompelua harrastavalle henkilölle sopivan tilkun. Siinä sanotaan esimerkiksi ”Love to sew”.


Toisella puolella on hirsimökin puolikas –blokki. Hirsimökki on aina sopiva!


Matkalla Kemiin -tilkkupussukan mitat ovat seuraavat:

  • Leveys ylhäältä noin 27 cm
  • Korkeus noin 16 cm
  • Pohjan leveys noin 7 cm.


Tilkkupinnan alla on ensin collegejerseypala ja sen alla pala villavanua. Toteutin tikkaukset suorin ompelein – tässä ei ole vapaata konetikkausta. Vuorikankaana on Martha Negleyn räväkkää vihannes-/juureskuvioista kangasta.


Nyt nousen kyllä tästä pettymyksen ja epäuskoisen ihmetyksen alhosta, siirryn ompelupisteeseeni ja tekaisen lohdukseni pari tilkkublokkia.

Kommentit

Irma sanoi…
Tuossa kohdin voi päästä pari "valikoitua sanaa":( Kyllä varmasti harmitti.
Tiinatei sanoi…
Ei ole totta, että voi olla noin huono tuuri! Olet varmasti tehnyt VR:lle raivoisan reklamaation? Meidän perheessä on elämään jäänyt sanonta, jonka tausta on siinä, kun kehotin aikanaan kolmevuotiasta esikoista lohduttamaan itkevää pikkuveljeään, niin hän sanoi "lohu-lohu". Siispä lohu-lohu, Tilkunviilaaja. Minä en ollut Kemiin edes menossa, mutta harmittaa sinunkin puolestasi. Tavataan sitten viimeistään Raisiossa :D
Tilkunviilaaja sanoi…
Valitin VR:n Facebook-sivulla ja minulle kerrottiin, että kuulutuksista vastaa Liikennevirasto. 😫 Eli väärään osoitteeseen valitin. Kaikki tietenkin alkoi tästä lentolakosta! Silti tämä oli uskomaton kokemus kaikkiaan. En olisi alkuviikosta uskonut, että näin voisi käydä.
Teje sanoi…
Voi ei! Sanoin pari voimakasta sanaa kreikaksi sinun puolesta! Pitaiskohan nyt ajatella etta jostain syysta sun ei nyt vaan ollut tarkoitus menna sinne. Ehka saastyit joltain kun et matkustanut. Kauhea harmi etta jait kauan odotetusta tilaisuudesta paitsi. t teje
Tilkkureppu sanoi…
Harmittaa sinun puolesta ja uskon, että sinua harmitti ja suututti todella todella paljon. Kyllä tuo lentolakko nyt sattui pahaan paikkaan. Mutta jos jotain ikävää, niin kuitenkin jotain hyvääkin:) ihanan pussukan olet tehnyt ja onnittelut hallituspaikasta:) Ensi vuonna ollaan sitten Raisiossa toivon mukaan!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

valmis! Omega-tilkkupeitto.