ihania tikkauksia.

Tilkkutyöpinoon oli kertynyt useita valmiita tilkkupintoja ja niille myös taustakappaleet! Muutama viikko sitten vein kaksi tilkkupeittoaihiota mestaritikkaaja Soile Kiviselle Töölön Tilkkupajaan tikattavaksi.

Tikkauslangat on nykyisin aika helppo valita. Olen tikkauttanut Soilella toistakymmentä peittoa ja tiedän jo, että pidän vaaleasta langasta enemmän kuin tummasta. Tikkausmallin valitseminen kymmenistä vaihtoehdoista on sen sijaan paljon vaikeampaa.

Ottaisinko kuvion, joka on samankaltainen kuin tilkkupinta – kuten vaikka palapelipeittoni palapelikuvio – vai tilkkupinnan kuvion kanssa täysin erilaisen?

Sitten on tikkauskuvioita, jotka sopivat melkein aina melkein mille tahansa tilkkupinnalle. Tämä aaltomainen kuvio on varmasti yksi sellainen:


Tilkkupinta on niin kulmikas kuin yleensä voi olla. Aaltomaiset tikkaukset pehmentävät kulmikkuutta. Hieno kontrasti!


Tilkkupeitto ei ole läheskään valmis vielä, joten näytän siitä vain maistiaispaloja.

Ompelin tilkkupeiton Elizabeth Hartmanin kaitalerullasta Paintbox Solids. Elizabeth on aikamoinen värisilmämestari! Rullassa oli suunnilleen jokaista väriä, ja miten tahansa niitä sitten yhdistelikin, yhdistelmät näyttivät aina kauniilta ja sointuisilta. Kokosin osasta yli jääneitä kaitaleita palan, jonka ompelin osaksi peiton taustakappaletta. Siitäkin tuli kaunis:


Toinen tikattavana ollut työni oli tämä batiikkikaitalepakkauksesta ompelemani. Siinäkin oli hyvin kulmikas (ja yksinkertainen) blokkikuvio, joten valitsin tikkaukseen pyörteilevää lehväkuviota. Valmiissa tilkkupinnassa näen, että lehvien ruodit kulkevat kivan kulmittain verrattuna neliöihini:


Kuvasta ehkä näkee, että joissain batiikkikankaissa on samankaltaista pisaranmuotoista kuviota kuin osassa lehvätikkauksia.


Valmiiksi tikattu pinta on ihana! Aina kaunis! Aina tasainen!

Kerronpa vielä vinkin. Soile kertoi, että esimerkiksi lastenpeittoon voisi taustakappaleeksi valita pehmeän trikoon, jos työ tikataan longarm-koneella. Siinä kankaat eivät ole puristuksissa, joten taustakappale voi olla myös joustava.

Kotikoneella on tietenkin aivan turha yrittää tikata isoa työtä niin, että alimmaisena on joustava (ja venyvä) kangas. On aivan tarpeeksi vaikea huolehtia siitä, ettei joustamaton kangas jää pussittamaan. (Ja koska ison työn tikkaaminen kotikoneella on niin työlästä, käytän mielelläni Soilen tikkauspalvelua.)

Trikoinen taustakappale! Ei ole tullut mieleenkään! Sellaisesta tilkkutyöstä tulisi pehmeämpi. Täytyy pitää mielessä.

Kommentit

Irma sanoi…
No nyt heräsi mielenkiinto, mitähän yläkuvassa olevaan peittoon vielä ilmestyy:) Kauniita ovat molemmat tikkauksineen.
Tilkkureppu sanoi…
Kauniita peittoja ja tikkauksia! Samaa ajattelin ensimmäisestä peitosta, kuin Irma:)
Trikoinen taustakangas olisikin kiva, varsinkin lastenpeittoihin ja miksei myös isompiikin peittoihin.
Teje sanoi…
Hei! Nama ovat molemmat ihania mutta erityisesti ihastuin tuohon jossa on aaltoilevat tikkaukset! Siita mallista tykkaa tosi paljon muutenkin ja nyt tuo tikkaus tekee siita aivan erityise! On kuin olisi laineilla! x Teje
*VEKKI* sanoi…
Todellakin kauniita peittoja kauniine tikkauksineen. Noissa näkee selvästi kuinka tärkeä tuo tikkaus on.
Schulz Family sanoi…
All the quilting is amazing. You are getting a lot finished
Unknown sanoi…
Mitä tikkauspalvelu maksaa? About per peitto.
Tilkunviilaaja sanoi…
Hei, Unknown! Tikkautan peittoni aina Töölön Tilkkupajassa. Löydät heidän hinnastonsa täältä: https://toolontilkkupaja.blogspot.com/p/hinnasto.html
- Eli tikkauksen hinta määräytyy tikattavan pinnan koon perusteella. Lisäksi heiltä voi ostaa välivanun (ostan aina) ja myös taustakankaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.