todella kirjavaa.

Vaikka ompelin neliö-neliössä-tilkkublokeistani neljän blokin yhdistelmiä ja sommittelin niistä tilkkupinnan – tai ehkä juuri sen takia – niin ei tilkkupeittoni kovin järjestelmälliseltä näytä! Tässä ensimmäinen ”sommitelma” lattialla, blokit vielä irrallisina.


Nuo kirkkaansiniset tilkut siirsin syrjempään ja vaihdoin parin blokin paikan, mutta melko samanlainen tuli lopullisesta tilkkupinnasta.


Huomaatte ehkä yrityksen asetella tummempia tilkkuja alareunaan, vihreitä vähän keskenään ja vaaleaa lammikoksi tuonne yläreunan lähistölle?

Tilkkupinta on siis yhtenäisenä palana. Ompelin viimeiset yhdistyssaumat tänään aamupäivällä. Tilkkutöihin liittyy olennaisena osana silittäminen, ja tätä piti silittää useaan otteeseen. Viimeisilläkin kerroilla oikein varovasti, etteivät entiset silitykset rypistyisi. Ehdin siinä tarkastella käyttämiäni tilkkuja ja muistella niiden alkuperää.


Ylimpänä ympyrässä pienet kolmiot (ennen ompelemista ne olivat neliöitä) ovat japanilaisesta kankaasta, jonka sain Unikko-kankaan vastineeksi japanilaiselta Yukolta. Yuko kuului vähän aikaa tilkkukiltaamme.

Alempi ympyröimäni pieni kolmio on pala vuonna 1990 Nizzan-matkalta ostamaani paitaa. Se taisi olla viimeinen jäljellä ollut tilkku, koska olen joutunut käyttämään sen lisänä kolmea muuta kangast olevaa tilkkua.

Kolmannen ympyrän sisällä on mielenkiintoinen, vaikeasti määriteltävän värinen ja kuvioinen batiikkikangas, jonka olen saanut ystävältä lahjaksi vuosia sitten.

Samalta ystävältä on seuraavan kuvan melko keskellä näkyvä batiikkikangas. Kangas on sekin aika vaihtelevan väristä ja siinä on perhoskuvioita.


Tässä seuraavassa kuvassa taas näkyy kolme isoa neliötä tummanruskeaa kangasta. Sen sain tilkkuystävältäni Eijalta killan kamalien kankaiden illassa. Puna-pinkki sydänkuviokangas on saalis samasta illasta. Minusta ruskea on erittäin hyvä ja sydänkangas on söpöä.


Seuraavan kuvan ympyröity punainen kangas on itse värjättyä, mutta ei minun itseni värjäämää. Ostin tämän jonkun tilkkutapahtuman myyntipöydältä. Olisikohan kankaana ollut pyyheliina? Kangas on mukavan taipuisaa, mutta aika rouheaa.


Kuviollinen kangas taas on valtavasta kassillisesta, jonka sain ystävän ystävältä muutama vuosi sitten. Suurin osa kassin kankaista oli vaatetuskankaita, mutta joukossa oli jokunen puuvillakangaskin. Ilmaiseksi sain!

Kuva tilkkupinnastani vähän lähempää.


Vasemman yläkulman tienoilla näkyy valokuvassa aivan selvästi erottuva vaaleanvihertävä tähti. Se ei silmällä katsottuna erotu lainkaan.

Tässä seuraavan kuvan tilkkublokkivalikoimassa näkyy punaisia, kukallisia tilkkuja, jotka leikkasin käytöstä poistamastani puuvillakangashuivista. Sen alapuolella näkyvän ruskeasävyisen blokin iso keskineliö on myös huivikangasta. Vähälle käytölle jääneet huivit saivat tässä uuden elämän.


Tykkään tilkkupinnasta paljon! Olette ehkä huomanneet minun pitävän väreistä, ja tässä tilkkutyössä on väriä! Lisäksi tässä on näitä tarinatilkkuja, joita minun on kiva katsella. Olisi niin kiva, jos voisin ottaa tämän itselle käyttöön.


Ei vain tämä taida sopia meille päiväpeitoksi ainakaan.

Kommentit

Gudrun sanoi…
It´s very beautiful Could not translate what you write in Swedish.
Gudrun
Tilkkureppu sanoi…
Kaunista värikästä ja kiva tarinoiden tilkkupeitto!
*VEKKI* sanoi…
Ihanan kirjavaa ja värikästä. Hyvin sommiteltu kokonaisuus.
Irma sanoi…
Mielestäni tuo on oikea tilkkutyö!
Tiinatei sanoi…
Älä turhaan kaipaa Järjestelmällisyyttä, se ei kyllä sovi mitenkään peittosi luonteeseen, se on iloinen ja villi, siinä sen juju!
Julierose sanoi…
This looks so lovely on your bed---warm and scrappy--what could be better? Lovely work hugs, Julierose
Ariane sanoi…
This is a beautiful quilt top. So nice and scrappy. Love it!!
Saija sanoi…
Tästä ei taida enää tilkkutyö tilkummaksi mennä :) Mahtavan pirteä!
Tilkku & Tilkku sanoi…
Kirjavaa ja kaunista. Tuo malli sopisi munulle, ainakin kamalia kankaita löytyisi ihan riittävästi omista varastoista. Hienosti on värit löytäneet oikean paikkansa, pinta näyttää iloiselta ja tasapainoiselta runsaudesta huolimatta.
Schulz Family sanoi…
Wow it looks amazing
Amalia sanoi…
Peitto on tosiaan riemunkirjava, mutta kaunis! Hienoa väri-ilotulitusta!
Poutapilvi sanoi…
Ihana, upea, fantastinen! Miten sen nyt sanoisi. Kaunista ja taitavaa värien kanssa pelaamista. Ihan sormet tärisee kun tahtoisin sitä hypistellä! Niin mielelläni näkisin peiton oikeasti.
Sirpa sanoi…
Ihanan värikäs! Kaivelin omat kolmen tuuman neliöni esiin sinun työsi antaman inspiraation voimalla. Kiitos inspiraatiosta!
Kati sanoi…
Pikkukuvasta jo näkee että ei ole liian kirjava! Iloisen värikäs! Tilkkuja katsellessa muistelee mielellään niiden tarinaa.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.