modernia tilkkutyötä.

Kuten niin monet tilkkuharrastajat, keräilen kauniita ja inspiroivia kankaita. Vieläpä niin, että ostan kankaita ja hilloan ne kaappiin, missä silloin tällöin katse niihin osuu ja voin ihailla.

Tässä kuussa olen kuitenkin yllättänyt itseni ja käyttäytynyt aivan epäluonteenomaisesti. Ostin kuun alussa Töölön Tilkkupajasta ”jelly rollin” eli rullaksi käärityn kaitalepaketin Kona-merkkisiä tilkkupuuvilloja.


Jo viikon kuluttua ostohetkestä olin kehittänyt idean tilkkublokkiin, purkanut rullan auki ja ommellut koeblokin, josta pidin kovasti.


Puolittainen hirsimökkiblokki alkaa 7cm x 7cm kangasneliöstä. Leikkasin näitä keskusneliöitä jäännöspaloistani ja ne ovat vaikka minkä värisiä.

Seuraava kerros on vaalea/valkoinen, 4cm leveää kaitaletta. Sitten ihana kerros Kona-kaitaletta ja uloimmaksi jälleen vaalea/valkoinen, 4cm leveä kaitale. Tasoitan blokit myöhemmin johonkin sopivaan neliömittaan.


Nyt olen keskittynyt ompelemaan blokkeja kaikista rullan kaitaleista.


Olen leikannut keskusneliöt ilman suurtakaan suunnitelmaa. Osa neliöistä on vieläpä useammasta palasta ommeltuja itsekin.


Etsin sitten kaitalekankaista keskusneliöön sopivan tai sitä komppaavan värin, tai toisinaan värin, joka sopii neliön kankaaseen edes jotenkuten.


Osa syntyneistä blokeista on hehkeitä ja osa kiinnostavan näköisiä.

Nyt minulla on koossa 82 erilaista blokkia. Ehkä ompelen ne tilkkupeitoksi kaikki samoin päin.


Olen myös pohdiskellut erikoisempia sommitelmia, mutta kokemus on osoittanut, että muotoihin perustuva sommitelma ei yleensä näytä yhtä hyvältä kuin esimerkiksi tummuusasteisiin perustuva.


Tai jos säännönmukaisuuden havaitseminen vaatii paljon ajatus- ja päättelytyötä, täysin säännötön toimii paremmin.

No, minulla on aikaa sommitella nämä vielä monta kertaa. Kaikki blokitkaan eivät ole vielä valmiit.

Kommentit

Gudrun sanoi…
Så snyggt detta blir!!Fräscht,modernt!
Hälsningar Gudrun
Tiinatei sanoi…
Epäluonteenomaista tosiaan; yksivärisiä kankaita! Näyttää todella hyvälle, vaikkakaan ei kovin paljon Tilkunviilaajalle :D Blokki taipuu todella moneen malliin, itsekin tuota katselin,kun Saijan blogissa oli tehty tuolla blokilla peitto, mutta taitaa ajatus hautautua sinne to-do -listan pohjalle.
Irma sanoi…
Hyvän mallin löysit kaitalerullillesi. Olen myös hillonnut omaani jo pidemmän aikaa kunnes eilen avasin sen ja sain idean:)
Unknown sanoi…
Myin rullat jo loppuun, ensi viikolla pitäisi olla uusi satsi Tilkkupajassa. Ovat aivan ihanan värisiä!
Kvilttaaja sanoi…
Ostin samanlaisen rullan, mutta siitä tulee ihan muuta. Tuota blokkia kokeilin jokin aika sitten. Se on hyvin nopeatekoinen.. http://kvilttaaja.blogspot.fi/2016/09/ei-mitaan-en-kaipaa-mitaan.html.
Marle sanoi…
Ihailin tuota rullaa! Minulla on samalla mallilla tekeillä peitto. Blokki on kiva, kun sitä voi asetella monella tavalla.
Schulz Family sanoi…
Wow I love what you have done with the Jelly roll. What a great pattern. I cannot decide if the regular layout or the one where you end up with squares is best. It will be interesting to see what you do.
Teje Karjalainen sanoi…
Hei! Tama nayttaa tosi hyvalta! Itse pidan tuosta missa kaikki neliot ovat samassa suunnassa, eli sama lapi koko tyon. Todella hyva design yksivarisille 'suikaleille'. Itse ostin juuri ensimmaiseni jelly rollin. x Teje

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.