seitsemän vinkkiä.

Tässä minun seitsemän vinkkiäni tilkkuilijalle. Nämä sopivat ihan mihin tahansa mestaruustasoon, epävarmasta aloittelijasta viisisataa tilkkupeittoa työstäneeseen taitajaan.

1. Älä väriä pelkää! Älä sen kauneutta kiellä.


2. Käytä kankaita, joista oikein pidät. Niitä on kaikkein kivoin katsella, leikata ja ommella. Jos hyvin käy, voit lopullisesta tilkkutyöstä osoittaa, että tuo kangas on tosi kaunis... ja tuo... ja tuo!

3. Ruma tai jotenkin vaikean oloinen kangas tuo toisaalta lisää kiinnostavuutta. Merkillinen, kummallinen, joukkoon kuulumaton kangas on usein juuri se särmä, joka tekee kivasta tilkkutyöstä mahtavan.

4. Tasoita blokkisi ennen kuin ompelet ne kiinni toisiinsa. Tasoitetut blokit näyttävät paremmilta. Keskenään saman kokoiset palat on helppo ommella yhteen niin, että niiden reunat menevät tasan. Jos joudut sovittelemaan erikokoisia paloja toisiinsa, lopullisessa tilkkupinnassasi on väistämättä kupruja tai sen toinen reuna on hämmästyttävän eri pituinen kuin toinen. Ja tilkkupintaa tikatessa kaduttaa, että laistoit tasoittamisesta.

5. Mittaa kahdesti, leikkaa kerran. En useinkaan muista tätä ohjetta. Huokaus.

6. Pitkästä on hyvä pätkästä. Muistuttelen tätä mieleeni erityisesti leikatessani tilkkua isommasta jäännöspalasta. Leikkaan mielelläni niin, että jäljelle jää mahdollisimman pitkä pala.

7. Älä osoita muille, missä teit virheen. Tämä on tärkein sääntö. Älä osoita muille, missä teit virheen. Tärkeää! Älä osoita muille, missä teit virheen. Löydät tämän vinkin myös englanninkielisenä tikkaajamestari Angela Waltersin videosta Three Things Machine Quilters Should Stop Doing.

Olenko unohtanut jonkun tärkeämmän vinkin?

Kommentit

Aivosolu sanoi…
Ilon kautta, ja on ihan ok epäonnistua, oppia ja yrittää uudestaan. Voi kunsiihen oppimiseen riittäisi aina vaan se yksi epäonnistuminen...
Unknown sanoi…
Kiitos vinkeistä!! Varsinkin toi viimeinen - mun pitäisi oppia etten osoita omia mokiani :D
Tilkkureppu sanoi…
Hyvät vinkit, kiitos niistä!
Tiinatei sanoi…
Kiitos vinkeistä ja linkistä AW:n videoon. Oli hyvää muistutusta monesta asiasta, sovellettavissa muuhunkin kuin tilkkuiluun.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.