maanantai 22. kesäkuuta 2015

älytöntäkö?

Käyn ties monennettako kertaa läpi jäännöspalalaatikkoani ja etsin projektiini tilkkuja, joista voin leikata 6cm x 6cm neliöitä ja/tai 6cm x 11cm suorakaiteita.

Perkasin melkein koko (yhden) laatikon ja tein keltaisen, punaisen, vihreän ja violetin pinon. Nostin erikseen isommat mustat, harmaat ja ruskeat palat sekä tein erillisen kasan tosi pienistä kaikenvärisistä tilkuista:


Nostin pikkutilkkukasasta pienen pinon ompelupöydälle ja ompelin aina pari tilkkua yhteen siinä vaiheessa, kun piti saada tilkkublokin osia irti koneesta lankaa katkaisematta. Tuota pikaa minulla oli taas tilkkupaloja, joista voi ommella vaikka pussukan tai tilkkulaukun tai melkein mitä vain.


Periaatteessa tämä on ihan järkevää, totta kai! Jäännöspalat on hyvä käyttää hyödyksi!

Mutta onko järkevää tehdä aina vain samasta ja kerta kerralta (kumma kyllä vain vähän) köyhtyvästä jäännöspalakasasta ja pyöritellä ties monennettako kertaa samoja kankaita, kun yksi (ei ainoa) kangaskaappi näyttää tällaiselta?


Onko vähän älytöntä hillota kauniit kankaat kaappiin ja käyttää vain ylijäämäpaloja? Pitäisikö malttaa ottaa näitä välillä esiin ja valmistaa vaihteeksi uusia jäännöspaloja?

Kyllä, sanon minä. On älytöntä. Pitää malttaa.

14 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

Ai mahoton, mikä aarreaitta!

Helmis kirjoitti...

Onhan se ihan älytöntä :D!

Tilkkureppu kirjoitti...

Samaa mieltä, että on älytöntä ja pitää malttaa, joten ei kun toimeksi vaan :) Upeasti kankaat järjestyksessä.

tohveli kirjoitti...

No kun se jämäpalojen hävitys on olevinaan nii-iin palkitsevaa, eikö? ;)

Unknown kirjoitti...

Ooh, miten sievät pinot kankaita!!! Mullahan ne on kaikki mytyssä, tietty!

Marle kirjoitti...

Joo, ihan älytöntä. Mutta jatka vaan niiden palojen kanssa peuhaamista, mutta jätä kaapin ovet auki. Kauniit kankaat pitää näkyä!

Saija kirjoitti...

Kyllähän niinhin uusiin ihaniinkin kankaisiin kyllästyy, jos niitä kaapissa vain katselee. Näyttää oleven valinnan varaa, joten ei huomaa jos muutaman ottaa. Hieno järjestys.

Tilkku & Tilkku kirjoitti...

Ei lainkaan älytöntä, vaan luovaa. Kaappisi järjestys on ihan tiptop.

Kati kirjoitti...

Upea järjestys kaapissa! Kyllä sieltä jotain voi ottaa ettei vanhene sinne. Mestari olet kyllä jämien pyörittelyssäkin!

Helena kirjoitti...

Kiva nähdä, että joku osaa pitää kankaat järjestyksessä, siitä on helppo valita seuraavan projektin materiaalia. Itselläni on tilkkutyökankaiden lisäksi asustekankaita, trikoita, gollegekangasta jne kaapit pullollaan, välillä niitä ompelen ja järjestelen, mutta sitten taas sorrun ostamaan uusia kankaita.

Teje kirjoitti...

Hei! Ompa ihania kankaita ja houkuttelevasti kauniissa pinoissa! Nyt on hyva aloittaa uusi projekti! x Teje

Lea P kirjoitti...

Oi miten ihanaa nähdä tällainen kangaspaljous ja huomata että itsellä on huomattavasti vähemmän kaapintäytettä tilkkukankaissa vaikka muuta olen luullut. Kiitos kuvasta.

*VEKKI* kirjoitti...

Tuota samaa olen niin monesti ajatellut. Miksi ihmeessä nuo isot kasat vaan lisääntyy ja pikkusilppuja vaan kaivelen. Kai sitä luulee olevansa järkevän säästäväinen!

Aivosolu kirjoitti...

Mistähän tuo ekan kuvan traktorikangas on? Toki, ei sitä varmaan enää saa mistä lieneekään... Jos varastoa pitää tyhjentää niin voin toki tulla ostoksille ;) Sun kankaat näyttää kivemmalle kun kaupan.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails