uusi vuosi, vanhat ja uudet kujeet.

Hyvää uutta tilkkuvuotta! En tehnyt tälle vuodelle Tilkunviilaajan vuosikalenteria, joten tämän vuoden postauksissa ei tule esiintymään kalenterikuvia. Ehkä ensi vuonna taas.

Vuosi vaihtui tilkkujen merkeissä. Minulla oli jännittävää uuden ompelukoneeni kanssa (katso video siitä, kun avaan koneeni paketista, ellet ole tätä jo nähnyt)! Ompelin ensimmäiset pistot sillä viime vuoden viimeisenä päivänä (siis eilen) ja olen nyt aivan myyty, vaikken ole ommellut sillä juuri muuta kuin suoraa ommelta.

Vanha kuje 


Uusi konekaan ei silti estä ihmistä tekemästä samoja virheitä uudestaan ja uudestaan. Mitä vikaa tässä kuvassa on?


Jälleen kerran ompelin palat huolellisesti yhteen ja tasoitin sauman, ennen kuin huomasin ommelleeni ne nurja oikeaa puolta vasten. Ei siis kannata tehdä näin. Ei ole kiva, kun saumat näkyvät kappaleen oikealla puolella.

Muutamia tilkkupintoja olen sentään osannut ommella asiaankuuluvasti oikea puoli oikeaa vasten. Kokoan jäännöspaloistani neliöitä, jotka ovat aina suunnilleen yhtä väriä ja tasoitettavissa kokoon 15cm x 15cm.


Jonain päivänä heistä syntyy ehkä tilkkupeitto.

Olen myös keksinyt geometriselle tilkkupinnalleni kehyskuvion. Löysin idean Soilelta lainaamastani Sunny Steinkuhlerin kirjoittamasta kirjasta Blocks, Borders, Quilts! Yhtään ensimmäistä elettä en ole tehnyt ommellakseni tarvitsemiani paloja, joten en voi kertoa siitä tämän enempää.

Uusi kuje 


Tässä pakkauksesta äskettäin avaamani ihmekone, johon olen erinomaisen tyytyväinen. Sen käyntiääni on kehräävä ja tikit tasaiset. Malli on Husqvarna Viking Sapphire 960Q.


Koneessa on langankatkaisuautomatiikka napinpainalluksen takana, mutta kuvasta näkyy, että käyttelen edelleen vanhanaikaista saksimenetelmää.

Olin päättänyt kokeilla uutta konettani vasta kun olisin saanut ompelupisteeni oikean nurkan siivotuksi sinne kertyneistä röykkiöistä ja vasta eilen sain sen tehdyksi. Kuvasta ehkä näkyy, ettei nurkassa enää ole röykkiöitä. Vai näkyykö sittenkään?


Tytär nimittäin käväisi pöytäni luona ja tokaisi, etten sittenkään näytä siivonneen lainkaan. No, ehkä oikean reunan monet laatikot ja vasemman reunan tilkkukasat hämäsivät. Oikeasti tilanne oli ennen siivousurakkaani aivan kamala. Onneksi sain pöydän nyt siistiksi (lattiaa en vielä ihan kokonaan).

Kommentit

hienotar sanoi…
Hei, tekevälle sattuu, joskus enemmän joskus vähemmän. Kun sattuu mä pidän pitkän lepotauon, jotta harmistus ehtii poistua ja sitten työt jälleen etenevät - oikein!
Tiinatei sanoi…
Ei kaikkea pidä unohtaa vuoden vaihtuessa, muutama vanha kuje kannattaa säilyttää ihan periaattesta :D On tuo koneesi kyllä hieno, ihan kuulen sen kehräävän tikuttamisen, kun ompelet tilkkuja yhteen!
Tiina sanoi…
Oi, langankatkaisuautomatiikka! Kerro miten tuo toimii kunhan ehdit kokeilla.

Hyviä tikkailuja tälle vuodelle uuden koneen kera!
Irma sanoi…
Hieno kone:) voi sinua onnellista:) Katselin syksyllä tuota samaa kun omani rupesi kenkkuilemaan kanssani mutta en kuitenkaan malttanut tehdä vielä ostopäätöstä:)
Eija K sanoi…
Hyvän koneen olet valinnut- mukavia ompeluhetkiä uudella koneella
Heidi sanoi…
Olen tässä pohtinut tuon samaisen koneen ostamista jo tovin, ilmeisesti kuitenkin itteä pelottaa jos se hajoaa käsiin, se on nimittäin aika "hepulimman" tuntunen kun vm79 Singer, joka on nyt =D. Mitä rekvisiittaa paininjalkoja ym. suosittelet ostamaan koneen mukana perus- ja tilkkuompeluun? Lisäksi löysin keskustelun eräältä nettisivulta http://www.sewinginsight.com/viking/husqvarnaviking-sapphire-960q-review/ tuon sivun alla on noita käyttäjien kommentteja, oletko havainnut tuota ______/ juttua? Kone on niin arvokas, että pitää saada varmuus siitä että se kone on hintansa väärtti, ennen ostamista. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.