tikkauksia. mielenkiintoista.

Uusi, ihanaksi mieltämäni Husqvarna-ompelukone on vähän kuin koeajalla. Ompelen sillä sujuvasti ja mielelläni, mutta tarkkailen koko ajan, pettääkö se luottamukseni.

* * Edellisestä virkkeestä tulikin mieleeni, että opiskeluaikana kävin suullisessa ruotsin kuulustelussa, jonka läpäisin. Opettaja luonnehti kielitaitoani: ”du talar så flytande och SÅ GÄRNA, att…” Niinpä, sujuvasti ja mielelläni, samalla mennään. * *

Pussukkapinnan tikkaamisessa Husqvarnani suoritus on mallikelpoinen. Piston pituus säädetty 3.5:ksi, ylälankana konekirjontalanka ja alalankana tavallinen ompelulanka.


Pistot ovat tasaisia. Alalanka ei näy työn oikealla puolella pistojen väleissä eikä ylälanka tule näkyviin työn nurjalle puolelle (tästä ei ole kuvaa, mutta jos olisi, se olisi mustaa täynnä – musta koltsarikangas on alimpana ja alalanka on mustaa).

Uudessa koneessani paininjalka nousee automaattisesti ylös, kun lakkaan polkemasta kaasua. Kun säädän neulan jäämään ala-asentoon, minun ei tarvitse muuta kuin ohjailla ja käännellä työtä ja kaasujalka yhdessä koneen kanssa hoitaa kaiken muun. Ah, kyllä on mukava tikkailla!

Seuraavaksi tikkauspöydälleni menee pussukan toinen puoli, joka on vihreä:


Palauteosio 


Työt käytössä –teeman puitteissa kuva työkaverin matkalaukusta, jonka hän varusti joululahjaksi saamallaan matkalaukun nimilapulla.


Sain viikonloppuna palautetta myös Tuulen viemää –tilkkutyöstä, jonka annoimme ystävälle syntymäpäivälahjaksi. Hän kertoi tilkkupeittonsa olevan esillä olohuoneessa. Kaikki kuulemma huomaavat sen heti ja ihailevat! Olipa kiva kuulla! Tekemässäni peitossa on hänen mukaansa lisäksi mielenkiintoinen ominaisuus: jos peittelee sillä itsensä sohvalle, nukahtaa varmasti.

Viikonloppuna sain toisenlaistakin palautetta. Esittelin Tyttärelle uuden koneen upeita tikkausrivejä. Hänen vastauksensa: ”Äiti näyttääkö nää kasvot sun mielestä kiinnostuneilta?”

Hehkein palaute oli kuitenkin ihan muulle kuin tilkkutyölle. Ehkä joku on huomannutkin, että Shush I’m Quilting –blogin Liz oli saanut Suomesta joululahjan. Hän esitteli lähettämääni pakettia taidokkaasti niin, etten itse ollut tunnistaa omia tekosiani. Lisäksi epäonnistuin ensimmäisessä lähetyksessäni (ilmeisesti kuori oli hajonnut tai jotain, mutta se ei koskaan tullut perille) ja tein sitten toisen (ensimmäistä paljon paremman) paketin, joka tavoitti Lizin vasta joulun jälkeen. Pettymys minulle! Vasta joulun jälkeen!

Maybe you readers have noticed that Liz from the Shush I’m quilting blog got a Christmas present from Finland. She described the package that I sent to her (and featured it in two photos) so skillfully that I hardly recognised my handiwork. I failed with my first package attempt (the envelope must have fallen apart; it never arrived at its intended destination) and then made another package (much better in every way than the first), and this one did not reach Liz until after Christmas. What a disappointment for me! After Christmas! 

Liz puolestaan paketoi heti kerralla kunnolla ja sain hänen pakettinsa hyvissä ajoin ennen joulua. Kyllä oli jouluaattona jännittävä avata Uudesta Seelannista asti tullut joululahja!

Liz herself made a proper package at first go and I got her present well before Christmas. It was sooo exciting to open a pressie that had come all the way from New Zealand! 


Hän lähetti kiivin makuista suklaata (tietenkin, koska uusiseelantilaiset ovat kiwejä) sekä erikoista, paikallisen L&P-sitruunajuoman makuista valkosuklaata. Kiivisuklaata en ole maistanut vielä, sillä olen suklaalakossa tammikuun ajan. L&P-suklaata maistoimme. Se on mielettömän hyvää ja makua parantaa suklaaseen piilotettu erikoisefekti: se poreilee suussa!

Liz sent me kiwi-flavoured chocolate (of course, since they are Kiwis), and very unique white chocolate flavoured with the local L&P lemon drink. I haven’t tasted the kiwi chocolate yet because I’m abstaining from chocolate during January. The whole family tasted some L&P chocolate right away. It is crazy good and the flavour is further improved by the hidden special effect: it crackles in your mouth! 

Blogoslandia on ihmeellinen paikka ja kaikenlaista palautetta voi saada lyhyen ajan kuluessa!

Kai teidän kaikkien kasvot sentään näyttävät kiinnostuneilta juuri nyt?

Kommentit

Mari sanoi…
Kiinnostuneilta näyttää. Onneksi teoksia voi esitellä killan kokouksissa, perhepiirissä ja työpaikalla kun kiinnostus on laimeaa.
Kiva pussi tulossa sinulla taas. Minulla viikonloppuna projektina "Sew together bag", johon viimein taivuin ohjeet ostamaan (tosin yhdessä toisen kiltalaisen kanssa). Kuvien perusteella ompelin jo yhden joten on mielenkiintoista nähdä osuivatko arvaukseni oikeaan.
*VEKKI* sanoi…
Hyvältä kuulostaa koneesi, vaikka tyttäresi kasvoista ei sitä huomaa!
Tiinatei sanoi…
Ai, miten kaunista tikkiä! Ja kaunista on tikkien allakin. Olen törmännyt samankaltaisiin ilmeisiin omassa perhepiirissäkin, mutta silloin kannattaa käydä kurkkaamassa peilistä omaa tyytyväistä kuvatusta!
Tilkkureppu sanoi…
Hyvän näköistä tikkiä ja kaunis on tilkkupintakin.
Muistan myös omat kokeiluni uuden koneeni kanssa muutama vuosi sitten, meillä isäntä kyllä oli kovasti kiinnostunut koneestani, olisi jopa ommellutkin sillä.
Lapsilla ilmeet samanlaisia kun tyttärelläsi.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.