perjantai 4. tammikuuta 2019

karkkivärejä.

En ole karkkilakossa: johan sen näkee tilkkutyöstänikin! Tässä on niin paljon kirkkaita ja vilkkaita värejä, että melkein hampaisiin sattuu. Hammaskivun haamusta huolimatta tykkään tästä:


Asetin blokit suunnittelulattialle aivan satunnaiseen järjestykseen, paitsi joka toisessa oli tummat, joka toisessa vaaleat kulmat.

Kuvasin yhtä aluetta hieman lähempää:


Seuraavaksi keräsin blokit lattialta (Mies ei niin tykkää, että jalkapohjaan tarttuu tilkkublokki, ja hän kuitenkin silloin tällöin joutuu vähän kävelemään makkarissakin) ja tekaisin kuusi blokkia lisää:


Näissä käytin kahta aivan ikivanhaa kangasta! Vasemman yläkulman keskikangas ja alemman rivin keskimmäisen blokin keskikangas ovat kumpikin päätyneet varastoihini joskus 1990-luvun puolessa välissä.

Kun olin ommellut muutaman blokin lisää, järjestelin kaikki blokit väreittäin pinoihin, tumma- ja vaaleakulmaiset erikseen. Ladoin ne sitten lattialle vähän enemmän värijärjestykseen kuin edellisellä kerralla.


Melko satunnainen järjestys on ihan yhtä hyvä, mutta taidan silti lopullisessa työssäni pitäytyä tähän jossain määrin värijärjestykseen.

Blokkeja ladellessani panin merkille muutaman asian.

Punaisessa yläkulmassa on aivan erityisen imelät värit:


Kolmessa vierekkäisessä blokissa on sattumalta jokaisessa perhonen, ja edellisessä blokkirivissä on vielä lisää perhosia.


Kissalla on iloinen ilme, koska se näkee alemmalla rivillä olevan linnun. Kumpikaan ei ole vielä huomannut pelätä telttailevaa karhua. Ehkä sitä ei tarvitsekaan pelätä, sillä se taitaa olla lomalla.


Totta kai löytyi myös toinen blokki, jonka kissat ovat maireina. Lähellä laulaa neljä eri lintua!


Olen koonnut nämäkin blokit taas pinoihin. Ne ovat seuraavassa ladonnassa jälleen hieman eri järjestyksessä. Ehkä seuraava ladonta on jo se lopullinen! Valmiissa tilkkupinnassa on suunnitelmieni mukaan 140 blokkia. Minun on siis väännettävä enää 12 blokkia!

9 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Tämä on huikea! Ihana väripinta ja hyvin ne minun kankaanpalat sinne on uponneet. Hieman hampaita vihloo, mutta ei haittaa!

Gudrun kirjoitti...

Helt makalöst vacker!!!Vilket fint och stort arbete du gör!!Du är duktig med färger!!
Hälsningar Gudrun

Helena kirjoitti...

Tykkään tuosta karkkivärien ilotulituksesta. Mikään väri ei hyppää silmille, vaikka kokeilit eri asetteluja. Hauska nähdä lopullinen työ. Blokeista löytyy näköjään myös kivoja tarinoita. Onkohan seuraava peittosi nimeltään Tarinapeitto!

Tilkkureppu kirjoitti...

Kaunis karkkipeitto tulossa!

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Hahaa! Huomasit, että otin heti tilkkujasi tähän mukaan! Onneksi vihloo vain vähän.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Tack, kära Gudrun! Att sy en blokk tar inte så långt tid, och det är så kul att välja färger!

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! Odotan itsekin sitä että tilkkupinta on valmis. Blokit näyttävät varmasti hiukan erilaisilta sitten. Tilkkupeitto yleensä puhuttelee minua valmiina niin että keksin nimen, joskus tosin minua on autettu! ��

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiitos! Kiva, että tykkäät!

Schulz Family kirjoitti...

Wow that is amazing. What a stunning amount of variety in your fabrics, your fabric stash must be amazing.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails