varoittava esimerkki.

Varoitus! Kuvamateriaali saattaa järkyttää herkempiä lukijoita.

Seuraavasta ompelustudiosta ei kannata ottaa esimerkkiä – sitä kannattaa pitää vain varoittavana esimerkkinä.

Ompeluergonomia on kyllä muuten hyvä, mutta miksi koneen oikealla puolella on röykkiöittäin kaikenlaista epämääräistä? Eikö studion asukki ikinä siivoa pöytäänsä?


No, ehkä hän ei joudu siivoamaan pöytäänsä, koska hän ei osallistu tosi-tv:n ompelukilpailuohjelmiin.

Ompelijan takana olevan nurkkakaapin välitilakin on häpeällisen täynnä. Värikynäpurkki?! Todellako?! Miten se muka liittyy ompelemiseen eli onko sen pakko asua studiossa?


Eikä tässä vielä kaikki! Studion liepeillä on enemmänkin sekasotkua:


Tuoli säilytystilana (satun tietämään, että kuvan ulkopuolella on vielä toinenkin tuoli, jolla on vielä enemmän tavaraa) ja mitä lie laatikoita ja rasioita lattialla! Tällä tilkkutyöharrastajalla täytyy olla maailman pitkämielisin puoliso, jos hän suostuu katselemaan tuollaista päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen!

Täytyy ehkä kuitenkin suhtautua lempeän ymmärtäväisesti ompelustudion asukkiin. Sekä hänen leikkuutasonsa että design-seinänsä on lattialla – eikä alue suinkaan ole yksin hänen käytössään.


Kuvissa näkyvät tilanteet eivät ole lavastettuja. Mitä ajattelette: pitäisikö asukin hiukan siivota studiotaan?

Kommentit

Irma sanoi…
Voit toki siivota mutta eikös se ympäristö ole kohta samannäköinen;) En kyllä ymmärrä miten voisi suunnitella teon alla olevia ja tulevia töitä jos kaikki kankaat ym. olisivat siististi kaapissa;( Ompelustudiossani on melko lailla sama ilmiö, onneksi studio on talon perimmäisessä huoneessa ja oven saa tarvittaessa kiinni;)
Helena sanoi…
Kyllä on ihan kotoisan näköistä. Itse yritän siivota Ateljeeni n. 2 kertaa vuodessa perusteellisesti, lattiaa imuroin useammin, etteivät langanpätkät ja tilkkujen leikkujämät kulkeutuisi koko taloon ja toisaalta silmäluomet alkavat kutista liiasta pölystä. Onneksi miehelläni on lehmän hermot eli tilkkukasat eivät haittaa tippaakaan. Välistä tilkkuseinänä toimii olohuoneen lattia!!
Teija sanoi…
Ihanaa, tämänkin studion käyttäjä on vain ihminen :-)
A sanoi…
Jos epäjärjestys häiritsee inspiraatiota, niin silloin olis hyvä saada järjestystä aikaan. Olen kyllä huomannut senkin, että järjestelyssä kuluu huomattavasti vähemmän aikaa, kuin välineiden ja tarvikkeiden etsimiseen, kangaskasojen alta... ja milloin mistäkin : )
Tilkkureppu sanoi…
Tutun näköistä on, itselläni on myös kaikki pöydät ja seinillä olevat hyllyt täynnä tavaraa, vaikka välillä yritän niitä siivoilla oikeisiin paikkoihin. Ompeluhuoneen lattia toimii tilkkuseinänä ja jos ei riitä, niin joko olohuone tai eteisen lattia. Onneksi ompeluhuoneen oven saa kiinni tarvittaessa...:)
Teje sanoi…
Heippa! Ei kai kunnon tilkkuilija tuhlaa aikaa siivoamiseen? Sita paitsi jos materiaalit ja tarpeet ei ole nakyvilla, kuka niita muistaa? Paivat saa helposti kulumaan jarjetelyyn ja siivoukseen eika sitten tarvitse miettia mihin projektiin tarttuis. Tuolit ovat erinomaisia sailytyspaikkoja ... niin kauan kun niita mahtuu ompeluhuoneeseen. Myos silityslauta on hyva laskupaikka kun tarvitsee lisatilaa poydalle; siina on vaan se huone etta sen joutuu valilla tyhjentamaan etta voi silittaa niita tilkkutoita. Hyvaa jatkoa luovassa tilassasi! Meilla ei mies ainakaan viitsi usein poiketa ompeluhuoneeseen! x Teje
*VEKKI* sanoi…
Aivan ihana työhuone ja kaiken kruunaa tuo kisuliini. Meillä se kruunu on mäykkyliini. Mutta tekevän huoneessa on tekevä meininki. Näin se on, ei missään tiptop-järjestyksessä mitään voi tehdä.
Anonyymi sanoi…
Tuttu näky. Mutta huonehan on työtila, ei näyttelyä varten. Inspiraatio tulee juuri silmiin osuvista kankaista, taitellut materiaalit hyllyillä innostavat vähemmän. Onnellisia me jotka voimme sulkea työhuoneen oven. Irmeli
Tiinatei sanoi…
Röykkiöt kuuluvat tilkkuiluun!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.