näyttääkö tämä auringonkukalta?

Onko kuvan keltainen muoto auringonkukka?


Huokaus! Esittävän tilkkukuvan tekeminen ei minulta suju. Mies arveli ensiksi tätä auringoksi, sitten auringonkukaksi. Päivänkakkara taisi olla seuraava suusta päässyt arvaus, kunnes hän sentään vastasi oikeinkin. Tämä on aivan ilmiselvä (??!!) voikukka.

Applikoin voikukan crazy-tekniikalla kokoamani vihreän tilkkupinnan päälle.


Olisin ommellut kukan kultaisen leikkauksen kohdalle, mutta siinä tausta näytti liian sekavalta. Tuossakin se on ihan ok. Nyt pitäisi tikata tilkkupinta viehkeästi / kiinnostavasti / taitavasti / jotenkin, sillä tämän täytyy valmistua ennen Syyrinki-killan Kesän jatkot –tilkkutyönäyttelyä, joka avautuu yleisölle Taide-Laaksossa eli Laakson sairaalan kahvilatilassa 6.9.2016. Tuleekohan minulle taas kiire?

Esittelin kesän alkupuolella sinistä tilkkupintaa ja nyt se on tikattu. (Enää nimilappu ja työn tasoitus sekä kanttaus puuttuvat, niin se on valmis.) Mestaritikkaaja Soile Kivinen Töölön Tilkkupajasta ohjasti työn pintaan Forget-Me-Not-nimisen tikkauskuvion. Koska tilkkupeitto ei ole vielä valmis, näytän siitä tässä vaiheessa vain osia:

Tikkauskuvio on mielestäni kaunis ja se on tähän työhön myös erinomaisen sopiva! Forget-Me-Not on suomeksi lemmikki, siis se kukkanen. Tämä tilkkupeitto menee Tyttärelle ja hänen lempikukkansa on lemmikki.

Onneksi minun ei tarvinnut ruveta ompelemaan lemmikkejä tilkkupeittoon. Siitä ei olisi tullut mitään! Minun taidoillani ommeltuja lemmikkejä olisi kuitenkin luultu vaikka sadepisaroiksi tai pölyhiukkasiksi.

Kommentit

Teje Karjalainen sanoi…
Sininen tyo nayttaa ihanalta ja keltainen kukka on minusta voikukka. Auringonkukassa voisi olla pyoreat lehden reunat ja tumma keskus. Vihreasta tyosta tulee hieno taulu! x Teje
Tilkkureppu sanoi…
Voikukalta näyttää! Auringonkukassa on tumma keskus, kuten Teje kommentissaan sanoi:)Tulee kiva tilkkutyö.
Sininen on kiva nähdä sitten valmiina, kauniilta näyttää.
Tilkku & Tilkku sanoi…
Kyllä se on ihan aito voikukka.Lemmikki-peitto näyttää hyvältä.
Irma sanoi…
Miehet on miehiä, ne näkee monet asiat toisin kuin me naiset:) Minusta tuo on aivan selvä voikukka - ei epäilystäkään!
Saija sanoi…
Jos haluat sen ehdottomasti näyttävän auringonkukalta, se kaipaa ruskeaa keskelle. Hauska työ tulossa! Välillä on virkistävää poistua mukavuusalueeltaan ja tehdä jotain erilaista.
Tiinatei sanoi…
Keltanoita eilen puskin välistä kitkiessäni, tuli kukkasi mieleen. Eli jätän eriävän mielipiteen edellisiin kommentteihin verrattuna. Mutta toistaalta tuo tausta on enemmän voikukan taustan näköinen? Siis jompikumpi. Mutta onko sillä kuitenkaan niin väliä, kaunis kukka joka tapauksessa!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.